Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Pasākumi

5
Jūlijs
Piektdiena
19:00

Rīgas Ritmi 2013: Butterscotch un Medeski Martin & Wood

Rīgas Kongresu nams
K.Valdemāra iela 5, Rīga, LV-1010

5.jūlijā plkst. 19:00 Rīgas Kongresu namā festivāla Rīgas Ritmi dubultkoncertā uzstāsies Butterscotch un Medeski Martin & Wood.

Butterscotch pelnīti var tikt dēvēta par talantīgu multimākslinieci! Viņas talants atklājas ne tikai spējā meistarīgi pārvaldīt balsi, dziedot beatbox žanrā, bet arī vienlaikus spēlējot ģitāru, klavieres vai trompeti.

Īstajā vārdā Antoinette Clinton, savu skatuves vārdu „Butterscotch” ieguvusi pateicoties dziesmai par saldumiem, ko viņa sacerējusi skolas gados.

Medeski Martin & Wood veiksmīgi aizpilda muzikālo nišu starp avangardu, improvizāciju un džezu. Dalībnieki – taustiņinstrumentālists Džons Medeski, perkusionists Billijs Martins un basists Kriss Vūds – muzicēt sākuši jau 80.gados, līdz beidzot viņu ceļi krustojās 90.gadu sākumā, kā rezultātā darbība veiksmīgi turpinās jau vairāk nekā divas dekādes.

Lai gan sākotnēji sevi pieteikuši kā akustiska klavieru-basa-bungu apvienība, Džons Medeski skanējumu papildinājis ar plaša spektra taustiņinstrumentu pielietojumu – elektriskās ērģeles, mellotron (skaņu ierakstošs taustiņinstruments), taustiņ-harmonikas, un citi džezam neraksturīgi instrumenti. Līdzās tam – Billijs Martins eksperimentē ar neparastiem elementiem basģitāras pielietojumā. 

Trijotne paši sevi nodēvējusi par avant-groove trio, jo tas ir viņus raksturojošais, neparastais skanējums, kurā savijas džeza, elektroniskās, funk un pat hip-hop mūzikas elementi. Tieši šīs īpašības padara Medeski Martin & Wood par vieniem no eksperimentālā džeza un avangarda mūzikas pionieriem deviņdesmito gadu sākuma mūzikas kultūrā.

Biļetes nopērkamas „Biļešu Serviss” kasēs un internetā: www.bilesuserviss.lv.

Norises laiks: 05.07.2013. 19:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV