Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Pasākumi

24
Maijs
Piektdiena
19:00

Valsts Akadēmiskais koris „Latvija”

Lielā Ģilde
Amatu 6, Rīga, LV-1050

Piektdien, 24. maijā, plkst. 19:00 Lielajā Ģildē pirmo reizi Latvijā uz vienas skatuves izskanēs Igora Stravinska skaņdarbi „Kāziņas” („Les Noces”) un „Kēniņš Edips” („Oedipus Rex”) Valsts Akadēmiskā kora „Latvija” izpildījumā. Diriģents - Māris Sirmais.

Darbā „Kāziņas” izmantoti dažādi krievu folkloras teksti dialektos. Sastāvs un valoda ir daži no iemesliem, kādēļ „Kāziņas” ir salīdzinoši reti atskaņots darbs pasaules koncertzālēs. Šī skaņdarba versija Latvijā izskanēs pirmo reizi. Kopā ar kori „Latvija” muzicēs pianisti Mārtiņš Zilberts, Rihards Plešanovs, Elīna Bērtiņa un Juris Žvikovs, kā arī Liepājas Simfoniskā orķestra sitaminstrumentālisti. 

Oratorija-opera „Ķēniņš Edips” tiek uzskatīta par Stravinska dramatiski spēcīgāko kompozīciju. Atskaņojumā piedalīsies Valsts Akadēmiskais koris „Latvija”, Liepājas Simfoniskais orķestris, solisti Boriss Stepanovs (Krievija), Rihards Mačanovskis, Ilona Bagele, Dainis Skutelis, Zigmārs Grasis, teicējs Juris Strenga. Diriģents Māris Sirmais.

Biļetes uz koncertu pieejamas Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv

Norises laiks: 24.05.2013. 19:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV