Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Pasākumi

24
Maijs
Piektdiena
12:00

Līvas Graudiņas gleznu izstāde “Sajūtu atmiņa”

Kalnciema kvartāls
Kalnciema iela 37, Kalnciema un Melnsila ielu krustojums, Rīga

No 24. maija līdz 13. jūnijam Kalnciema kvartāla galerijā skatāma jaunās mākslinieces Līvas Graudiņas personālizstāde “Sajūtu atmiņa”, kas tapusi Latvijas Mākslas akadēmijas maģistra darba ietvaros un tematiski vēstī par aktualitātēm pašas mākslinieces radošajā darbībā un pārdomās. 

Līva Graudiņa darba procesā izmanto fotogrāfijas, kas ir aktuāla tendence mūsdienu glezniecībā, tomēr katra mākslinieka interpretācija ir īpaša. Fotogrāfija ir fiksēts mirklis, viens kadrs. Tikai mākslinieka atmiņās tas atdzīvojas, mirklis pārvēršas notikumā un apaug ar stāstiem. Taču atmiņa tik smalki glabā tikai svarīgāko, viss liekais pamazām izzūd. Līdz ar to māksliniece vēlas panākt sapņa gaistošo iespaidu, atmiņu trausluma sajūtu.

Gleznu tapšanas pamatā ir mākslinieces interese par cilvēku, par to, kā katrs mācās dzīvot un sadzīvot šajā pasaulē, rast mieru un prieku. Mākslinieces interese ir pavisam savtīga, tie ir viņas meklējumi, uz kuriem viņa cenšas rast atbildes, vērojot citus. Pārdomas atspoguļojas gleznās, tik dziļi personiskas, bet pazīstamas ikvienam. Runa ir par mūsu pirmatnīgumu, lai cik viszinoši un spēcīgi mēs izliktos, visa pamatā ir un paliek pamatvērtības, sajūtas, kas dara mūs laimīgus. Skaļi protesti, nebeidzama un bezvērtīga spriešana un apspriešana ir tikai izvairīšanās no domas par būtisko, slēpšanās, bailes kļūt patiesam un atklātam pret sevi. Līva Graudiņa  savas sajūtas vizualizē šķietami sadzīviskās ainās un tēlos, tomēr, interpretēti sajūtu līmenī, tie piešķir realitātei tēlainību. 

Izstādeskatāma Kalnciema kvartāla galerijā no pirmdienas līdz sestdienai 10.00-22.00.

Norises laiks: 24.05.2013. 12:00 - 13.06.2013. 12:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV