Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Pasākumi

4
Jūlijs
Ceturtdiena
19:30

Melnā cauruma kombinētā performance un Spoken Word improvizācija

Totaldobže Mākslas centrs
Ūnijas iela 8/6, Rīga, LV-1048

Ceturtdien, 4. jūlijā, 19.30 Totaldobže mākslas centra multufunkcionālajā koncertzālē notiks Melnā cauruma kombinētā performance.

Kombinētās performances ir pasākumi, kuros dažādu disciplīnu mākslinieki izrāda, atskaņo, deklamē, lasa savas iepriekš radītās skices, etīdes, sonātes un citus iesāktus un pabeigtus neliela formāta darbus vienā telpā, uz vienas skatuves, vienu pēc otra vai vienlaicīgi, iepriekš norunātā secībā un sagatavotā vidē. Darbus izvēlas un secību nosaka pasākuma režisors kopīgi ar performances dalībniekiem mēģinājumos. Pasākuma režisors un dalībnieki tiek uzaicināti pēc konsultācijām ar Kompasa ekspertiem vai citiem mākslas profesionāļiem. Performances tēmu nosaka režisors pēc tam, kad iepazinies ar dalībniekiem.

Šoreiz kombinētās performances režisore ir Kristīne Vītola, kas zināma gan kā veiksmīga teātra kostīmu māksliniece (trīs reizes nominēta “Spēlmaņu Nakts” balvai), gan scenogrāfe un kopš 2011. gada arī kā izrāžu režisore. Pēdējā viņas izrāde “Kartupeļēdāji” Dirty Deal Teatro tiek veiksmīgi izrādīta jau otro gadu un katru reizi zāle ir pārpildīta. Uz vienas skatuves uzstāsies Evita Birule (laikmetīgās dejas horeogrāfe), Madara Melne (aktrise), Ivars Šteinbergs (dzejnieks) un Ģirts Reiniks (elektroakustiskās mūzikas autors). Visi performances dalībnieki ir gados jauni, bet jau savās disciplīnās atpazīstami mākslinieki. Līdz šim viņi nekad kopā nav uzstājušies un nāk no atšķirīgām radošajām vidēm.

Performace izstaro mieru un rosina iztēli. Performances garums – aptuveni 1h, ieeja – 3 LVL vai 5 dobžiki.

Pēc “Melnā Cauruma” performances notiks vēl viens eksperimentāls pasākums - “Spoken Word improvizācija”. Šī projekta ietvaros tiek aicināti dzejnieki lasīt/deklamēt savu dzeju kopīgi ar dažādu žanru mūziķiem, skaņu, video un citu disciplīnu māksliniekiem, kuri improvizējot bagātīgi papildina dzejas lasījumu, piedāvājot skatītājiem/klausītājiem doties iztēles celojumā dažādās dimensijās un līmeņos.

Šoreiz savus darbus lasīs un deklamēs rakstniece un dzejniece Inga Gaile, kas, kā raksta Marciana Krauze, “šogad ir bijusi viena no visvairāk apbalvotajām latviešu literātēm. Par jaunāko dzejoļu krājumu "Migla" viņa saņēmusi "Latviju Tekstu" dzejas balvu un Ojāra Vācieša prēmiju, bet viņas otrais stāsts "Piena ceļi" gada nogalē triumfēja "Prozas lasījumos 2012"”. Savukārt uz klavierēm improvizēs mūziķis Edagrs Mākens, kas ir leģendārās grupas “Gaujarts” līderis un pašlaik darbojas muzikālajā projektā “Manta”.

Vakara noslēgumā džeza plates spēlēs Ģirts Eglītis.

Spoken Word improvizācija sāksies 22.00, ieejas maksa – 2 LVL vai 5 dobžiki, vai – bez maksas tiem, kuri pirms tam bijuši Melnā Cauruma kombinētajā performancē.

Norises laiks: 04.07.2013. 19:30

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV