Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Pasākumi

19
Jūlijs
Piektdiena
19:00

Liepājas vasaras noslēguma koncerts

Liepājas Latviešu Biedrības nams
Rožu laukums 5/6, Liepāja, LV-3401

19. jūlijā plkst.19:00 Liepājas Latviešu biedrības namā noslēgsies Liepājas Simfoniskā orķestra (LSO) rīkotais ikgadējais festivāls „Liepājas vasara”. 

Festivāla noslēguma koncertā „Stambula” ar neierastu solo uzstāsies LSO klarnešu grupas koncertmeistars Mārcis Kūlis. Pieredzes bagātais, nacionāli un arī starptautiski atzītais klarnetists kopā ar orķestri turku diriģenta Ahmeta Hakana Šensoja vadībā atskaņos turku komponista Hasana Turas pirms diviem gadiem radītu Koncertu klarnetei un stīginstrumentu orķestrim. 

Ahmeta Hakana Šensoja vadībā Liepājas Simfoniskais orķestris atskaņos arī britu komponista Edvarda Elgara nepilnas 14 minūtes īso Introdukciju un Allegro stīgām, kas rakstīts 1905.gadā  toreiz svaigi nodibinātajam Londonas Simfoniskajam orķestrim, lai parādītu mūziķu virtuozitāti. Šis skaņdarbs ātri ieguva šedevra statusu.

Savukārt koncerta noslēgumā klausītāji varēs baudīt krievu komponista Rodiona Ščedrina „Karmensvītu” ar Žorža Bizē slavenās operas motīviem. Ščedrins Bizē operas mūziku aranžēja stīgām un perkusijām, ar lielu devu asprātībām pazīstamās melodijas ietērpjot svaigās instrumentālās krāsās un jaunos ritmos. Tieši tās bija kvalitātes, dēļ kurām Padomju vara šo darbu noliedza, nosaucot to par apvainojumu Bizē operai. Lieki piebilst, ka Rietumos šis darbs iemantoja lielu popularitāti. 

Biļetes uz koncertu var iegādāties visās "Biļešu Paradīzes" kasēs un stundu pirms koncerta tā norises vietā.

Norises laiks: 19.07.2013. 19:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV