Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Pasākumi

18
Jūlijs
Ceturtdiena
23:00

Autorkino vakars

Rīgas Doms
Doma laukums 1, Rīga

18. jūlijā plkst. 23:00 autorkino vakarā Rīgas Doma dārzā dokumentālo filmu vakarā tiks rādīta režisores un operatores Elgas Dudarevas filma ”Medaļu cena”, kā arī Santas Skuteles režisētā ”Vecmamma, kas tu esi?”. Abas filmas ir jauno režisoru 2012. gada bakalaura – radošās skates darbi LKA.

”Medaļu cena” ir divu sportistu – Jāņa Bojāra un Māra Grēniņa – dubultportrets, stāsts par viņu sasniegumiem un traumām, medaļu aprūpi un Rokijiem. Ekranizējums viņu dzīvesstilam. Filmu radījusi pati režisore, apvienojot režisoru, scenāristu un operatoru vienā personā.

Otra šīs nedēļas kino vakara filma ”Vecmamma, kas tu esi?” nojauc robežas starp dokumentālo un inscenēto, īsto un šķietamo, saglabājot patiesību gan faktos un notikumos, gan arī emociju līmenī. Tas ir dokumentāls stāsts par filmas režisori Santu Skuteli, kura cenšas noskaidrot patiesību dzimtas noslēpumā - viņas vecvecmamma 50. gados Rīgā esot noslepkavojusi taksometra šoferi. Izmeklēšanas (filmas tapšanas) gaitā arī Santa iepazīstas ar taksistu un abi kopā dodas šajā ceļojumā.

Ieeja kino vakarā bez maksas. Organizatori uz pasākumu iesaka ņemt līdzi pledu un tēju termosā siltākai atmosfērai.

Norises laiks: 18.07.2013. 23:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV