Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Pasākumi

18
Jūlijs
Ceturtdiena
12:00

Žanines Valteres personālizstāde „Horror vacui“

Totaldobže Mākslas centrs
Ūnijas iela 8/6, Rīga, LV-1048

No 18. jūlija līdz 18. augustam Totaldobže mākslas centrā būs skatāma Berlīnē dzīvojošās fotomākslinieces Žanines Valteres personālizstāde „Horror vacui“.

Izstāde „Horror vacui“ ir turpinājums mākslinieciskajam darbam, kas uzsākts 4 nedēļu mākslinieka rezidences programmas ietvaros Rīgā / Latvijā. Mākslinieciskās darbības fokusā bija neizmantotas, tukšas ēkas un to iespējamie stāsti. „Šādā kontekstā es meklēju norādes uz pagātni, kas man varētu kalpot par pieturas punktiem fiktīviem stāstiem, lai aizpildītu sastapto tukšumu. Izejot no atrastajām pēdām, kā arī pamestajās telpās gūtās pieredzes, es izveidoju divus dažādus darbus, kas piepilda tukšumu atšķirīgā veidā,” stāsta Žanine Valtere. 

Videodarbs veidots, izmantojot šausmu filmu žanra principus un Found Footage kombinācijā ar Rīgā filmētu materiālu. „Tas rāda paslēpto pilsētu, izstumtas vietas, kas ārpusē nav saskatāmas. Darbs arīdzan rāda izstumtās sabiedrības pagātnes problēmas, kuras es spēju uztvert latenti,” norāda māksliniece. Videodarbs piedāvā dažādu piepildījumu pamestajām, tukšajām telpām. Vienlaikus tas piedāvā dažādas interpretācijas iespējas.

Fotodarbs veidots, izmantojot Rīgā atrastu materiālu no jau pagājušiem laikiem un apvienojot to kontekstā ar pilsētas pamestajām vietām. Izveidotās sasaistes rezultātā telpas kļūst redzamas un interpretējamas. Tās būs 10 kombinācijas. Darbu prezentācijai nepieciešama kontekstam atbilstoša transformācijas vieta, tāpēc darbi tiks izstādīti bijušajā VEF rūpnīcā.

Ieeja: bez maksas. 

Norises laiks: 18.07.2013. 12:00 - 18.08.2013. 12:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV