Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Pasākumi

26
Septembris
Ceturtdiena
18:00

Liepājas Ērģeļmūzikas festivāls: Ģēnija atdzimšana

Liepājas Svētās Trīsvienības katedrāle
Lielā iela 9, Liepāja, LV 3401

26. septembrī plkst. 18.00 Liepājas Sv. Trīsvienības katedrālē viesosies ērģelnieks no Krievijas Tarass Bagiņecs koncertā „Ģēnija atdzimšana” Liepājas Ērģeļmūzikas festivāla ietvaros. Šī būs romantisma laika slavena un talantīga komponista Fēliksa Mendelszona Bartoldi organizētā un Leipcigas Tomasa baznīcā notikušā 1840. gada 6. augusta koncerta rekonstrukcija. Šodien viens no vispopulārākajiem komponistiem pasaulē Johans Sebastians Bahs pēc aiziešanas no šīs pasaules 1750. gadā tā laika sabiedrībai šķita vecmodīgs un neinteresants. 19.gs. sākumā neviens vairs neklausījās Baha mūziku. Viņš būtu palicis aizmirsts, ja vien jaunais Mendelszons neatjaunotu dižā ģēnija slavu. Tieši šāda programma ar Baha un paša Mendelszona skaņdarbiem, ko atskaņos Liepājas festivālā, bija izvēlēta, lai no jauna pasaulei rādītu Baha darbus un vāktu ziedojumus komponista piemineklim Leipcigā. 

Biļešu cenas uz koncertu ir Ls 3, skolēniem, studentiem, pensionāriem – Ls 2. Bērniem līdz 7 gadu vecumam - par brīvu. Biļetes var iegādāties „Biļešu paradīzes” kasēs, internetā www.bilesuparadize.lv un stundu pirms koncerta tā norises vietā. 

Norises laiks: 26.09.2013. 18:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV