Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Pasākumi

10
Oktobris
Ceturtdiena
19:00

Skaņu Mežs 2013: Pirmā diena

Splendid Palace
Elizabetes iela 61, Rīga

10. oktobrī 19:00 Splendid Palace notiks nepieradinātās mūzikas festivāla Skaņu Mežs 2013 pirmais koncertvakars, kas veltīts frīdžezam, ekstrēmajai datormūzikai, eklektiskam nu-jazz, digitālam minimālismam un citiem žanriem. Koncertvakars savā programmā ietvers sekojošos mūzikas projektus: desmit mūziķu kolektīvs Jaga Jazzist no Norvēģijas, elektroniskās mūzikas izdevēja un digitālās mūzikas komponista Pītera Rēberga un eksperimentālā metāla novatora, grupas Sunn 0))) dibinātāja Stīvena O’Mellija projekts KTL (Kindertotenlieder), avangarda džeza bundzinieks Viljams Hukers kopā ar ģitāristu Edgaru Rubeni & Ļudas Mockūnas. 

Ilggadējie sadarbības partneri – Berlīnes nepieradinātās mūzikas festivāls CTM un Skaņu Mežs – 10. oktobra koncertvakara ietvaros piedāvās pirmo ieskatu festivāla CTM projektā DIS CONTINUITY, kas tiecas iezīmēt vēsturiskus eksperimentus, atklājumus un kustības mūzikā, kā arī atainot to radītu ietekmju plūsmu mūsdienās. Šajā projekta ievadā slavenais 20. gs. minimālisma komponists Fils Nibloks uzstāsies uz vienas skatuves ar jaunākas paaudzes digitālā minimālisma mākslinieku Stefanu Matjē. 

Vienpadsmitajam izlaidumam Skaņu Mežs ir pasūtījis īpašu darbu Neitam Jangam – uzrakstīt jaunu skaņu celiņu leģendārajai latviešu filmai ‘’Nāves ēnā’’ pēc Rūdolfa Blaumaņa noveles motīviem, kas vēsta par zvejnieku grupiņu, kuru atlūzis ledus gabals nes arvien tālāk jūrā. Radīto mūziku Jangs festivālā atskaņos oriģinālās filmas fragmentu pavadījumā, ar savu ēnu un čukstu muzikālo valodu vēlreiz pārstāstot vienu no eksistenciāli izmisīgākajiem sižetiem latviešu literatūrā.

Biļetes uz koncertvakaru var iegādāties ‘’Biļešu Servisa’’ kasēs vai arī www.bilesuserviss.lv. Iepriekšpārdošanā tās maksā 10 Ls, taču pie ieejas Splendid Palace – 15 Ls. Ir iespējams iegādāties arī izdevīgu trīs dienu abonementu uz festivālu, kas maksā 17 Ls.

Norises laiks: 10.10.2013. 19:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV