Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Pasākumi

12
Oktobris
Sestdiena
16:00

Skaņu Mežs 2013: Trešā diena

Latvijas dzelzceļa vēstures muzejs
Uzvaras bulvāris 2/4, Rīga

12. oktobrī plkst. 16:00 Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā notiks nepieradinātās mūzikas festivāla Skaņu Mežs 2013 trešais koncertvakars, kas veltīts laikmetīgajai mūzikai, dark ambient un datormūzikai.

Par koncertvakara galvenajiem tēliem kļūs kamermūzikas skaņas, kuras ir ārkārtīgi reti ir sasniegušas Latvijas koncertzāles vai latviešu klausītāju istabas: neakadēmiskajā avangardā pazīstamās smalkā trokšņa mākslinieces Majas Ratkjes darbi stīgu kvartetam un solo čellam, Eiropā maz atskaņotā, taču leģendas statusu iemantojušā slovāku komponista Milana Adamčiaka grafisko notāciju darbi, franču elektroniskās mūzikas pioniera Luka Ferāri darbs, kas paļaujas uz izpildītāju kā uz līdzautoru, kā arī pasaules slavenā poļu komponista Kšištofa Penderecka kompozīcijas solo vijolei un čellam.

Majas S.K. Ratkes drosmīgie darbi un priekšnesumi, kas balansē starp “ziemeļu Sirēnas” saltu agresiju un smalku uzmanību pret skaņām, ir padarījuši viņu iemīlētu gan kā komponisti, tā arī harizmātisku izpildītāju, respektētu kā akadēmiskajā, tā eksperimentālajā pasaulē. Skaņu Mežā viņas stīgu kvartetu ‘’A Tale of Lead and Light’’ izpildīs Spīķeru Kvartets, savukārt kompozīciju solo čellam ‘’To F’’ izpildīs Eriks Kiršfelds.

Luks Ferāri tiek uzskatīts par vienu no būtiskākajiem tēliem 20. gadsimta laikmetīgās mūzikas vēsturē, kā arī tiek augstu vērtēts avangarda mūzikas pasaulē kā elektroniskās mūzikas novators. Skaņu Mežā Luka Ferāri elektroniskās mūzikas kompozīciju “Archives Sauvées Des Eaux’’ izpildīs respektētais franču mūziķis, musique concrète skolas mantinieks un darba līdzautors eRikm, kas savulaik šo darbu veidojošo izejmateriālu ir apvienojis un interpretējis pēc Luka Ferāri lūguma.

Poļu komponista Kšištofa Penderecka darbu elektronikai un vijolei ‘’Anthèmes II’’ Skaņu Mežā izpildīs Marta Spārniņa un Normunds Šnē.

Jaunā komponiste Linda Leimane Skaņu Mežā kopā ar Ēriku Kiršfeldu atskaņos pašas kompozīciju ‘’Tuvplāns’’ elektronikai un čellam.

Koncertvakars tiks papildināts ar vācu datormūzikas autora Markusa Šmiklera, dāmu tumšās elektronikas dueta Ectoplasm Girls, audiovizuālās digitālo performanču grupas Trihars, kā arī dark ambient radītāja Lustmord koncertiem. 

Biļetes uz koncertvakaru var iegādāties ‘’Biļešu Servisa’’ kasēs vai arī www.bilesuserviss.lv. Iepriekšpārdošanā tās maksā 7 Ls, taču pie ieejas Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā – 10 Ls. Ir iespējams iegādāties arī izdevīgu trīs dienu abonementu uz festivālu, kas maksā 17 Ls.

Norises laiks: 12.10.2013. 16:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV