Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Pasākumi

8
Novembris
Piektdiena
19:00

Porta 2013: Iļģi, The Shuk, Dobranotch

Palladium
Marijas iela 21 (ieeja no Pērses ielas), Rīga

8. novembrī koncertzālē Palladium notiks 13. pasaules mūzikas festivāla Porta koncerts.

Pirmoreiz kopš uzstāšanās 2000. gada pašā pirmajā festivālā uz festivāla Porta skatuves kāps mūsu postfolkloras pionieri un joprojām starptautiski atzītākā pasaules mūzikas grupa Latvijā – Iļģi. Šogad festivālā dzirdēsiet pavisam jaunus skaņdarbus, kā arī Iļģu agrāko gadu ierakstus.

The Shuk no Izraēlas ir starptautiski atzīta grupa, kuras mērķis ir iepazīstināt pasauli ar savas zemes kultūru, un darīt to ar ļoti daudzveidīga repertuāra palīdzību. Grupas mūzikas pamatus veido tradicionālā, mūsdienu, senebreju, Tālo Austrumu un pasaules mūzika.

Dobranotch ir jautra, dauzonīga un ļoti profesionāla pasaules mūzikas grupa no Krievijas, kas savu repertuāru balsta uz Balkānu ritma savienību ar klezmermūzikas šarmu, smeldzi un noslēpumainību. Grupas mūziku var dzirdēt arī vairāku filmu skaņu celiņos.

Festivāla atklāšanas koncertu ievadīs visu tajā iesaistīto mūziķu kopīgi veidots priekšnesums – latviešu tautasdziesma „Kas tur nāca pār Jūriņu”. Dziesmas aranžēšanā roku pielikuši visi festivāla dalībnieki un Iļģu vadībā to pirmo un vienīgo reizi izpildīs 8. novembra vakarā.

Biļetes: www.bilesuserviss.lv.

Norises laiks: 08.11.2013. 19:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV