Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Pasākumi

8
Decembris
Svētdiena
18:00

Laikmetīgās dejas izrāde „Ārā”

Zirgu Pasts
Dzirnavu iela 46, Rīga

8. decembrī plkst. 18:00 Zirgu pastā pirmizrādi piedzīvos laikmetīgās dejas izrāde „Ārā”.

Horeogrāfes Olgas Žitluhinas topošā izrāde ir pirmais mēģinājums Latvijā runāt par sarežģītajām Ibsena „Branda” idejām pilnmetrāžas laikmetīgās dejas izrādes formātā. Visā pasaulē zināmā norvēģu dramaturga lugas regulāri iestudētas Latvijas teātrī jau kopš tā pirmsākumiem, taču Ibsena darbu inspirēta horeogrāfija līdz šim tapusi tikai kā dramatisko izrāžu sastāvdaļa. Plašsaziņas līdzekļiem jau ziņots, ka mākslinieciskais projekts guvis starptautisku atbalstu, 99 pieteikumu no 56 pasaules valstīm konkurencē kļūstot par vienu no četriem Starptautiskā Ibsena konkursa laureātiem.

Izrādē dejo Latvijas laikmetīgajā dejā neierasti liels dejotāju sastāvs – 15 dejotāji, ar kuriem kopā izrādē piedalīsies arī grupas „Dzelzs vilks” mūziķi Juris Kaukulis un Kaspars Tobis. Izrāde „Ārā” ir jau devītais mākslas projekts, kurā Olga Žitluhina sadarbojas ar populārās grupas „Dzelzs vilks” mūziķiem, kuri šobrīd aktīvi iesaistās mēģinājumu procesā, kopā ar horeogrāfi meklējot labāko izrādes muzikālo risinājumu. 

Biļetes „Biļešu Paradīzes” kasēs un http://www.bilesuparadize.lv/.

Norises laiks: 08.12.2013. 18:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV