Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Pasākumi

14
Decembris
Sestdiena
17:00

Franču kino vakars

Kino Bize
Kaņepes Kultūras centrs, Skolas 15, Rīga

14. decembrī Kino Bize franču kino vakarā „Force majeure – diena, kurā viss sašūpojas” aicina noskatīties trīs izcilas filmas.

Plkst. 17:00 Sirila Menegena drāmu „Luīze Vimmere”.

2012.gada filma – atklājums: jauna režisora pirmā un ļoti spēcīgā pilnmetrāžas filma, kurā apstiprinās viņa stils un kura skatītājiem atklāj neordināru aktrisi.

Pēc sāpīgas šķiršanās Luīze Vimmere, nepilnus 50 gadus veca sieviete, dzīvo savā automašīnā, gaidot, līdz sameklēs dzīvokli un varēs sākt dzīvi no nulles. Starp izmisumu un cerībām viņa meklē iespējas atgūt savu dzīvi. Režisors Sirils Menegens talantīgi un smalkjūtīgi veido sievietes portretu, kura ar visiem spēkiem cīnās, lai neiestigtu bezcerībā. Režisors uzaudzis pieticīgā sociālajā vidē, viņam apkārt kopš bērnības bijušas spēcīgas sievietes, tādēļ viņš zina, par ko runā savā pirmajā pilnmetrāžas filmā.

Plkst. 19:00 Pjēra Šollera dramatiskā komēdija „Valsts uzdevums” (2011).

Spēcīgas un satricinošas epizodes, intensīvi dialogi, nerimstošs ritms, satraucoša nervozitāte, nevainojama interpretācija – Pjērs Šollers turpina darbu franču angažētā kino lauciņā.

Transporta lietu ministru Bertrānu Senžanu nakts vidū pamodina viņa biroja vadītājs. Kāda automašīna iegāzusies gravā. Ministrs dodas uz turieni, viņam nav izvēles. Tā aizsākas valstsvīra odiseja sarežģītā un naidpilnā pasaulē. Ātrums, cīņa par varu, haoss, ekonomiskā krīze... Viss ir savstarpēji saistīts un nonāk sadursmē. Vienai steidzamai lietai seko nākamā. Kādiem upuriem gatavi cilvēki? Cik tālu viņi gatavi iet valstī, kura aprij visus, kas tai kalpo?

Plkst. 21:30 Gustava Kerverna un Benuā Delepina komēdija „Luīze-Mišels” (2008).

Gustavs Kerverns un Benuā Delepins, bruņojušies ar spēcīgu sociālo humoru, ielūdz skatītājus uz neprātīgu un poētisku road-movie.

Kādas tekstilrūpnīcas vadītājs naktī no rūpnīcas telpām aizved visas iekārtas un pazūd. Nākamajā dienā strādnieces sapulcējas un izlemj, ka viņām izmaksātās kompensācijas izmantos, lai noalgotu profesionālu slepkavu un nogalinātu viņu blēdīgo priekšnieku.

Filmas franču valodā, ar subtitriem angļu valodā. Ieejas maksa uz katru no filmām 3 LVL.

Norises laiks: 14.12.2013. 17:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV