Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

Pasākumi

19
Janvāris
Svētdiena
12:00

Kristiana Boltanska „Sirdspukstu arhīvs”

Izstāžu zāle Arsenāls
Torņa iela 1, Rīga

No 19. janvāra līdz 20. aprīlim Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zāles Arsenāls Radošajā darbnīcā Kristians Boltanskis (Christian Boltanski) prezentēs divus izcilus, pasaulē plašu atzinību guvušus mākslas projektus – videodokumentāciju „Starp laikiem” („Entre Temps”) un radošo pētījumu „Sirdspukstu arhīvs” („Archives du Coeur”), kurā varēs piedalīties ikviens izstādes apmeklētājs.

Sirdspukstu arhīva veidošanu Kristians Boltanskis uzsāka 2005. gadā, tajā jau piedalījušies vairāki desmiti tūkstoši cilvēku. Izstādes apmeklētājiem tiek piedāvāta iespēja ierakstīt savus sirdspukstus, kuri vēlāk tiks pārraidīti uz projekta galveno serveri – sirdspukstu bibliotēku, kas atrodas Edžimas (Ejima) salā Japānas jūrā. Katrs radošā pētījuma dalībnieks varēs iegūt personīgo sirdspukstu ierakstu CD datu nesējā.

Videoinstalācijā „Starp laikiem” (2003) mākslinieks turpina savas daiļrades vienu no būtiskākajām tēmām – cilvēka individuālo pārdzīvojumu un atmiņu izpēti. Videoprojekcijā redzami Kristiana Boltanska fotoportreti, kas attēlo pakāpenisku viņa sejas transformāciju citā vecuma stadijā un dažādos laika posmos sākot no sešiem līdz piecdesmit septiņiem gadiem.

Kristians Boltanskis savos darbos apvieno personisko skatījumu ar antropologa, etnogrāfa un sociologa cienīgu izpēti par tādiem ikvienam cilvēkam svarīgiem jautājumiem kā nāve, zaudējums, izzušana, personīgā un kopējā atmiņa. Pasaulē nav divu vienādu cilvēka sirdspukstu. Autors nojauc robežas starp dzīvību un nāvi, starp pagātni un šodienu. „Sirdspukstu arhīvs” atgādina, ka dzīvība ietver sevī trauslumu, nāves robeža tiek šķērsota ik brīdi.

Norises laiks: 19.01.2014. 12:00 - 20.04.2014. 12:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV