Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Pasākumi

30
Aprīlis
Otrdiena
12:00

Pilsētvides izstāde

Latvijas Nacionālais mākslas muzejs
K.Valdemāra iela 10a, Rīga

No 30. aprīļa līdz pat Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenās ēkas rekonstrukcijas projekta pabeigšanai 2015. gadā būs skatāma Pilsētvides izstāde.

Lai Rīgas iedzīvotāji un viesi būtu informēti par Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) rekonstrukciju, Rīgas domes Īpašuma departaments un SIA „RE&RE”, sadarbībā ar Latvijas Nacionālo mākslas muzeju ir sagatavojuši savdabīgu pilsētvides izstādi: informatīvas plāksnes par LNMM galvenās ēkas vēsturi un rekonstrukciju latviešu, angļu un krievu valodā papildina 42 mākslas darbu reprodukcijas – izlase ar populārākajiem un nozīmīgākajiem latviešu autoru darbiem, kas iepriekš bija skatāmi muzeja pastāvīgajā ekspozīcijā.

Ejot gar LNMM galveno ēku pa K. Valdemāra ielu, turpmāk varēs aplūkot košas ievērojamo vecmeistaru Vilhelma Purvīša, Jaņa Rozentāla un Johana Valtera gleznu reprodukcijas, kā arī muzeja apmeklētāju iemīļotos modernistu darbus – Kārļa Padega „Madonnu ar ložmetēju”, Ģederta Eliasa „Sievieti ar vēdekli”, Jāņa Tīdemaņa „Maskas”, Valdemāra Tones „Pie loga” un citus.

Ejot gar LNMM galveno ēku pa Elizabetes ielu, ir skatāmi Kārļa Hūna un Jūlija Federa mākslas darbi, kas iezīmē latviešu profesionālās mākslas pirmsākumus. Savukārt Rīgā dzīvojošo un strādājošo krievu autoru daiļrade pārstāvēta ar Nikolaja Rēriha, Nikolaja Bogdanova-Beļska un Sergeja Vinogradova darbu reprodukcijām.

Norises laiks: 30.04.2013. 12:00 - 01.01.2015. 12:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV