Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Pasākumi

20
Jūnijs
Ceturtdiena
12:00

Izstāde - Par pienu

Pils tornis
Brīvības laukums 19a Tukums, LV-3101

Līdz 28.aprīlim Tukuma mākslas muzejā Pils Tornis var apskatīt izstādi - Par pienu. 

Izstāde tapusi sadarbībā ar akciju sabiedrību „Tukuma Piens” un veltīta piensaimniecības attīstībai Tukumā un akciju sabiedrības „Tukuma Piens” ražotnes pastāvēšanas 100 gadu jubilejai. 

Uzņēmums uzskatāms par vecāko Tukumā un nepārtraukti darbojas kopš 1913. gada 20. jūnija, kad tika nodibināta Tukuma piensaimnieku sabiedrības koppienotava. Uzņēmuma vēsture ir notikumiem bagāta. 

Izstāde veido stāstu ne tikai par stabilu, tradīcijām bagātu, veiksmīgu un mūsdienīgu uzņēmumu, bet tai pat laikā arī stāstu par Tukuma un Latvijas vēsturi, stāstu par cilvēciskajām vērtībām dažādu laikmetu ritumā.

Kopš savas pastāvēšanas pirmsākumiem uzņēmums specializējies pilnpiena produkcijas ražošanā un mūsdienās kļuvis par vienu no lielākajiem piena iepircējiem un arī piena produktu ražotājiem Latvijā. "Tukuma piens” ražo ap 200 svaigā piena produktu; svarīgākās produktu grupas veido jogurts, sviests, krējums un biezpiena sieriņi.

Izstāde veidota izmantojot uzņēmuma ilggadējā darbinieka Raita Purmaļa pētījumu, kādreizējā pienotavas vadītāja Augusta Alsiņa fotogrāfijas, Tukuma muzeja krājuma, Latvijas Lauksaimniecības muzeja un akciju sabiedrības "Tukuma piens" priekšmetus, kā arī Latvijas Valsts vēstures arhīva un Tukuma Zonālās valsts arhīva dokumentus.

Norises laiks: 20.06.2013. 12:00 - 28.03.2014. 12:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV