Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Pasākumi

15
Novembris
Piektdiena
12:00

Nauda Latvijā 20. gadsimtā

Talsu muzejs
Kareivju iela 7, Talsi, LV-3201

Līdz 31.janvārim Talsu novada muzejā būs apskatāma izstāde "Nauda Latvijā 20. gadsimtā".

Ar 2014. gada 1. janvāri Latvija pievienojas eirozonai un mūsu suverēnās valsts simbols – lats kļūs par pagātnes liecinieku. Neskatoties uz to, Latvijas eiro monētu reversā būs redzami simboli, kas apliecina valstiskās kultūras identitāti. Uz eiro monētām būs skatāms tautumeitas portrets profilā no 1929. gadā kaltās 5 latu sudraba monētas reversa, bet centu monētās - mazais un lielais valsts ģerbonis. Tomēr galvenie jautājumi iedzīvotājos par jauno valūtu rodas nevis tās izskata dēļ, bet gan eiro ieviešanas procesa un no tā izrietošo seku dēļ. Vai labklājības līmenis valstī pasliktināsies pēc gadu mijas? Vai paaugstināsies preču cenas pēc eiro ieviešanas? Tamlīdzīgi jautājumi tiek plaši iztirzāti masu saziņas līdzekļos, bet skaidrs ir viens, ka jebkurai naudas maiņai vai reformai ir savi plusi un mīnusi.

Naudai vienmēr bijusi nozīmīga loma sabiedrības attīstībā. Tā uzskatāma par īpašu maiņas līdzekli, kas palīdz norēķināties par precēm un pakalpojumiem. Bez tās mēs nevarētu nedz novērtēt pirkumu, nedz uzkrāt pārdotās lietas vērtību. Taču naudas maiņas procesa laikā var tikt apdraudēta gan naudas kā valūtas stabilitāte, gan sabiedrības uzticamība tai. Par pāreju no vienas valūtas pie citas var liecināt arī līdzīgi notikumi pagātnē. Tāpēc muzejā būs iespēja apskatīt svarīgākās naudas reformas un naudas zīmju maiņas gaitu Latvijas teritorijā.

Norises laiks: 15.11.2013. 12:00 - 31.01.2014. 12:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV