Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Pasākumi

30
Novembris
Piektdiena
12:00

Biruta Stafecka. Atšalkas

Madonas novadpētniecības un mākslas muzejs
Skolas iela 12, Madona, Madonas novads, LV-4801

No 30.novembra līdz 31.janvārim Madonas novadpētniecības un mākslas muzejs piedāvā Birutas Stafeckas izstādi "Atšalkas". Gleznās mīts ir kā vēstījums, pieņēmums par apkārtējo pasauli, tās izpēti, sadzīvošana ar pārdabisko.

Par izstādi Biruta stāsta "Ticējumi ir pasīvā aizsardzība – tautas medicīna, ētika un poēzija, bet buramvārdi ir aktivitāte. Viss notiek „pa īstam”, dzīve atklājas pat visatbaidošākajās formās. Tur ir kailās dzīvības esence – sīka, bailēs trīcoša, bet sīksta, par katru cenu. Instinkti.Tas viss ir kā aizlaiku cilvēku kompass. Tur ir akmens vārdi, lāsti un nolādēšana, ticējumi, ugunszīmes un buramvārdi, raganu pulcēšanās zīmes, asins vārdi, visulis un vadātāji. Protams, mēs nezinām kā to lasīt, mēs nezinām, kā tas tika lietots. Un vēl vairāk, mēs nezinām, ko ar to visu darīt šodien...Man gribējās šo mītisko pasauli nedaudz vizualizēt. Tā pamazām radās bildītes, kurām ir vairāki slāņi. Skatoties pret gaismu cauri spīd teksti, citas zīmes. Gandrīz kā mīklas metafora – viss tepat ir, tikai jāprot saredzēt.”

Biruta Stafecka ir lubāniete, Madonas mākslas skolas absolvente, pēc Rēzeknes Lietišķās Mākslas vidusskolas beigšanas studējusi Latvijas Mākslas akadēmijā (1986 – 1992). 2005.g. ieguvusi Humanitāro zinātņu maģistra grādu mākslā un iestājusies Latvijas Mākslinieku savienībā. Kopš 1984.g. Biruta Stafecka ir pasniedzēja Rīgas Amatniecības vidusskolā.

Norises laiks: 30.11.2012. 12:00 - 31.01.2014. 12:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV