Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Pasākumi

22
Decembris
Svētdiena
12:00

Dekoratīvi lietišķās mākslas izstāde - Varavīksnes tilts

Jūrmalas pilsētas muzejs
Tirgoņu iela 29, Majori, Jūrmala, LV 2015

Izstāde "„Varavīksnes tilts" skatāma līdz 31.janvārim Jūrmalas pilsētas muzeja kafejnīcā „City Cafe". Izstāde ir nedzirdīgo un dzirdīgo jūrmalnieku kopīgi veidota.

Projekta dalībniece, Latvijas Nedzirdīgo savienības Rīgas reģionālās biedrības Jūrmalas grupas vadītāja Guļiko Kandelaki uzskata: „Cilvēkiem ar dzirdes traucējumiem ne vienmēr ir iespējams iesaistīties dažādās aktivitātēs tikpat intensīvi kā dzirdīgajiem, tādēļ šis projekts bija īpaši svarīgs, jo atklāja mūsu spējas, iemācīja ļoti daudz jauna un lietderīga. Šīs prasmes mums noderēs arī turpmāk mūsu ikdienas dzīvē, par ko īpaši esam pateicīgi mūsu idejām bagātajai skolotājai Diānai". 

Rokdarbu pasniedzēja Diāna Dzelzkalēja, kura pati beigusi Latvijas Lauksaimniecības Universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultāti specialitātē - Mājturības skolotāja uzskata, ka: „Katrā cilvēkā slēpjas talanti, nepieciešams tos tikai atklāt, dot cilvēkiem drosmi un pārliecību par sevi un savām spējām. Strādāt ar šiem cilvēkiem bija patiess prieks, jo no viņiem strāvoja liela mīlestība un vēlme mācīties". 

Projekta vadītāja Diāna Josta ir pārliecināta: „Strādājot kopā, dalībnieki viens otru iepazīst tuvāk, un atklājas, ka ir iespējama veiksmīga dzirdīgo un nedzirdīgo cilvēku komunikācija. Lai gan cilvēki ar dzirdes traucējumiem bieži tiek uzskatīti par izolētiem no pārējās sabiedrības, projekta gaitā atklājās, ka tā ir tikai daļēja patiesība, jo kopīgs darbs un kopīgas intereses satuvina un nojauc barjeras".

Šis ir jau otrais projekts, kuru nedzirdīgo jūrmalnieku atbalstam īstenojusi Jūrmalas Vēstures un mākslas biedrība. Tie devuši nepieciešamo pieredzi, lai arī turpmāk rūpētos par cilvēku ar dzirdes traucējumiem integrāciju Jūrmalas sabiedrībā, izmantojot mākslu kā universālu komunikācijas līdzekli.

Norises laiks: 22.12.2013. 12:00 - 21.01.2014. 12:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV