Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Pasākumi

8
Janvāris
Trešdiena
12:00

Mirdzas Fonavas gleznu izstāde - Krāsu bolero

VEF Kultūras pils
Ropažu iela 2, Rīga, LV-1039

No 8. līdz 31. janvārim Vef Kultūras pilī apskatāma mākslinieces Mirdzas Fonavas gleznu izstāde "Krāsu bolero".

„2008. gadā pēc ilgākiem sava ceļa meklējumiem Mirdza Fonava kļūst par mūsu Tautas glezniecības studijas „Varavīksne” mākslinieci.

Šajos nedaudzajos gados Mirdza Fonava izveidojusies par vienu no studijas savdabīgākajām gleznotājām ar savu oriģinālu glezniecisko pieeju, savu tēmu loku. Varētu teikt – tur ir klusās dabas, kas nav tikai klusās dabas, tās ir bērnības atmiņas – ainavas, kas nav tikai ainavas. Tas pāri visam nes kādu nedefinējamu dzirkstoša prieka, pasaules pilnības apjausmu, ko Mirdza mums grib dāvināt.

Tā ir krāsās spilgta un temperamentīga glezniecība. Arī romantiska!

Un te nu jāatzīmē diezgan reti sastopama mākslinieces spēja, pat drosme uzticēties savai radošas personības iekšējai balsij, savas „skaidrās sirds patiesībai.”

Un tas vienmēr kļūst par nepārvērtējamu visas sabiedrības ieguvumu. Mirdzas aktīvā dalība izstādēs, plenēros, kā arī divas iepriekšējās personālizstādes devušas arī prasmi visu to tālāk virzīt un mākslinieciski attīstīt.”

Norises laiks: 08.01.2014. 12:00 - 31.01.2014. 12:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV