Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Pasākumi

8
Janvāris
Trešdiena
12:00

Izstāde - Smalkums, Pacietība, Spēks

Cēsu Izstāžu nams
Pils laukums 3, Cēsis, Cēsu novads

Cēsu Izstāžu namā no 8. janvāra līdz 2. februārim apskatāma Latvijas Tekstilmākslas asociācijas darbu izstāde „Smalkums, Pacietība, Spēks”.

Izstāde tās apmeklētājus iepazīstinās ar Latvijas tekstilmākslas klasiķu un jaunas paaudzes mākslinieku sniegumu pēdējā gada laikā. Darbos izmantotas plašas tehniskās iespējas un materiālu daudzveidība, sniedzot plašu priekšstatu par tekstilmākslas tendencēm Latvijā.

Izstādē varēs novērtēt Aijas Baumanes, Arņa Pumpura, Skaidrītes Leimanes, Irisas Blumates un citu klasiķu darbi, kā arī jauno mākslinieku - Līvas Liniņas, Elīnas Veilandes, Sabīnes Vīksnes, Lindas Dombrovskas un citu radošo veikumu.

 Latvijas Tekstilmākslinieku Asociācija (LTA) dibināta Rīgā, 1994. gada aprīlī. Paši galvenie LTA darbības mērķi ir apvienot Latvijas profesionālos tekstilmāksliniekus, lai uzlabotu viņu radošo darbu un nodrošinātu regulāru piedalīšanos izstādēs gan Latvijā, gan ārzemēs. LTA atbalsta jaunos māksliniekus.

 Gandrīz visi pašreiz aktīvi strādājošie Latvijas tekstilmākslinieki, ir Valsts Mākslas akadēmijas Tekstilmākslas nodaļas absolventi.

Galvenās Latvijas tekstilmākslas īpašības ir augsta darba kvalitāte, gleznieciskums, plastiskas formas, spēja domāt materiālā. LTA saglabā tradīcijas, kuras veidojusi Latvijas tekstilmākslas skola, tā veicinot radošā procesa turpināšanu un mākslinieku popularizēšanu šinī jomā. 

Norises laiks: 08.01.2014. 12:00 - 02.02.2014. 12:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV