Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Pasākumi

10
Janvāris
Piektdiena
12:00

Inas – Intas Liniņas Ozoliņas jubilejas izstāde - Mozaika

Jūrmalas pilsētas muzejs
Tirgoņu iela 29, Majori, Jūrmala, LV 2015

No 10.janvāra līdz 2.aprīlim Jūrmalas pilsētas muzejā ir apskatāma Inas Intas Liniņas-Ozoliņas jubilejas izstāde „Mozaika" (foto, rokdarbi un mazliet vēstures).

Par savu jubilejas izstādi māksliniece stāsta: „Manu interešu loks ir ļoti dažāds. Tā kā mans darba stāžs ir piecdesmit gadi, tad beidzot esmu nolēmusi, ka ar šo gadu nodarbošos tikai ar tām lietām, kuras mani interesē un patīk. Tie ir rokdarbi, fotografēšana un pēdējā laikā arī dzimtas vēsture, galvenokārt pateicoties tam, ka manā īpašumā nonākušas daudzas fotogrāfijas no ģimenes izklīdušajiem atzariem, kā arī vecvecmammas „Groses" apgraizītā bildīte vairākos eksemplāros. 

Esmu jūrmalniece sestajā paaudzē. Mani tālie senči ienāca Jūrmalā no Engures puses. Zvejniekam daudz nevajadzēja - siltu vietiņu aiz kāpas, kur uzsliet māju un līča malu, kur novietot laivu, bet pilnai laimei kādu zivtiņu jūrā. Esmu no Riekstu ciema Legzdiņiem. Pēc vecā saimnieka nāves palika pieci bērni un sieva - „Grose". Kad notika mantas dalīšana, apdalītie bērni no „Groses" sāniem fotogrāfijā nogriezuši savus mantiskos naidniekus - brāļus un māsas. 

Ar fotografēšanu nodarbojos no 1990.gada. Pēc atmodas, kad radās iespēja apskatīt Prāgu, Ungāriju, Vāciju, Nīderlandi, Grieķiju, Venēciju un citas Eiropas vietas, to darīju kopā ar savu dzīvesbiedru - grafiķi Imantu Ozoliņu, kurš manas bildes bieži izmantoja arī savu darbu veidošanā. Sākumā izstādēs piedalījos kopā ar Imantu, bet pēc tam Jūrmalas mākslinieki iedrošināja savus darbus parādīt patstāvīgi. Pirmā personālizstāde bija pirms pieciem gadiem Aspazijas mājā Dubultos. Mani darbi bijuši izstādīti arī Lietuvā, Krievijā, Ķīnā un daudzās Latvijas pilsētās, bet galvenokārt kopā ar Imanta Ozoliņa grafikām, jo tā mēs papildinam viens otru. 

Šoreiz bildēs parādīšu pēdējos gados sastaptos cilvēkus, savus mīļdzīvnieciņus un brīnišķīgo, neatkārtojamo Latvijas dabu. Tāpat būs maza daļina no tā, kas saadīts, satamborēts".

Norises laiks: 10.01.2014. 12:00 - 02.03.2014. 12:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV