Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

Pasākumi

28
Marts
Piektdiena
12:00

Felīkes van der Lēstas personālizstāde - Dzīve ir ZOO

Galerija Putti
Mārstaļu iela 16, Rīga

Norvēģu laikmetīgo rotu mākslinieces Felīkes van der Lēstas personālizstāde “Dzīve ir ZOO” skatāma no 28. marta līdz 19. aprīlim.

Laikmetīgo rotu māksliniece Felīke van der Lēsta (Felieke van der Leest) strādā ar tādām autortehnikām kā adīšana, tamborēšana, pērļošana,  izmantojot speciālu, ļoti smalku dziju un īpaši pielāgotas adatas un āķus. Savienojot dārgmetālus ar tekstilu un rotaļu dzīvniekiem, māksliniece rada asprātīgas, atraktīvas un krāsainas rotaslietas, kas izraisa smaidu un neatstāj vienaldzīgu nevienu skatītāju.

„Kad es strādāju ar krāsām, es jūtos kā gleznotāja, kad es strādāju ar metālu, es jūtos kā konstruktore, un, kad strādāju ar rotaļlietām, es jūtos kā bērns,” tā par savu radošo procesu stāsta māksliniece.

Plastmasas zivis, roņi, lāči, žirafes, ziloņi, gorillas, suņi, putni un citi zvēri dzīvo autores mākslas darbos. Rotaļlietas tiek pārģērbtas un ieģērbtas, izgrieztas un sašūtas, rotātas un izgreznotas. Transformējot gan vizuāli, gan konceptuāli,  māksliniecei izdodas tās iesaistīt savā sirreālajā pasaulē, atklājot tiem jaunu dzīvi.

„Manuprāt, mani darbi drīzāk ir saucami par valkājamām skulptūrām, nevis rotaslietām,” domā māksliniece.

Neskatoties uz asprātīgo pieeju rotaslietu tapšanā, Felīke ar saviem darbiem skar arī tādus nopietnus, sociālus jautājumus kā dzīvnieku tiesības un dabas aizsardzība.

Norises laiks: 28.03.2014. 12:00 - 19.04.2014. 12:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV