Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Pasākumi

29
Marts
Sestdiena
12:00

Mūzikls „Burvis no Oza zemes”

Mūzikas nams Daile
Kr. Barona iela 31, Rīga

29.martā plkst. 12:00 un 17.00 mūzikla „Burvis no Oza zemes” pēc Laimena Frenka Bauma pasakas „Brīnumainais burvis no Oza zemes” motīviem jauniestudējums mūzikas namā Daile.

Sapnī mazā Dorotija kopā ar sunīti Toto, vēja nesta, nokļūst tālu prom no mājām. Meklējot ceļu atpakaļ, viņi sastop Putnubiedēkli, Dzelzs Malkascirtēju un Gļēvo Lauvu, kuri kļūst par ceļabiedriem. Ceļojumā, kopīgi mācoties pārvarēt savu vājumu, bailes un trūkumus, viņi nokļūst gan teiksmainajā burvja Oza zemē, gan atrod ceļu uz mājām.

Šī izrāde iziet ārpus ierastajiem teātra mākslas rāmjiem un pietuvojas kino žanram. Pirmo reizi mūsu teātra vēsturē izrāde tiek veidota, balstoties uz izspiešanas metodiku vai keying, kas plaši tiek izmantota kino un televīzijā. Izrāde ir sadalīta trīs vizuālās sastāvdaļās, no kurām pirmajā aktieri darbojas uz rīra; otrajā – aktieris-scenogrāfe maina maketus, kas pilda dekorācijas funkciju; bet trešajā – projekcija uz ekrāna, kas ir abu iepriekšējo sastāvdaļu summa. Rezultātā skatītājs var justies arī kā darba procesa vērotājs un dalībnieks. Vairākas reizes šo vizuālo uzstādījumu lauž vai nomaina video fragmenti vai horeogrāfiski priekšnesumi.

Izrādē tiks izmantoti līdz pat 12 maketiem, 3D grafikas video un piefilmējumi.

Ar dažādām vizuālajām tehnoloģijām, augstvērtīgu muzikālo priekšnesumu, ar režijas un horeogrāfijas palīdzību izrāde iegūst kino cienīgu dinamiku un ierauj skatītājus elpu aizraujošu notikumu gaitā. Starpbrīdī un pēc izrādes ikviens varēs aplūkot izrādes maketus un Dorotijas neparastā ceļojuma karti.

Biļetes :bilesuparadize.lv

Norises laiks: 29.03.2014. 12:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV