Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Pasākumi

7
Februāris
Piektdiena
16:00

Īstenība, Labestība, Pacietība mākslā

Valmieras muzejs
Bruņinieku iela 3, Valmiera LV - 4201

7. februārī plkst.16.00 Valmieras muzeja Izstāžu namā tiks atklāta starptautiskā izstāde „Īstenība, Labestība, Pacietība mākslā”. Unikāli – visu mēnesi, kamēr izstāde būs aplūkojama, interesentiem būs pieejams īpašs pakalpojums – bezmaksas gidu stāstījums par izstādi, gleznām, tehniku, filozofiju un vēstījumu, ko satur katrs darbs.

Mākslinieki, kuri veidojuši šo izstādes darbu kolekciju reālistiskā eļļas glezniecības stilā, vēlas atklāt dzīves jēgu. Viņu darbi cildina dievišķo un skar jautājumus par mijiedarbību starp labo un ļauno. Viņu mākslinieciskie centieni tiecas uz augstāku gudrību un patiesību. Izstāde atklāj mākslinieku izpratni un personīgo pieredzi.

Mākslas darbu kolekcijas mākslinieciskās idejas autors un iedvesmotājs ir ķīniešu tēlnieks, profesors Džan Kuņluņs (Kunlun Zhang), kurš, neskatoties uz lielo ieguldījumu savas tautas mākslas attīstībā, ir ticis vajāts un ir pieredzējis Ķīnas komunistiskā režīma brutālo, pret Faluņgun praktizētājiem vērsto iebiedēšanas, propagandas un vajāšanas kampaņu.

Profesors Džan Kuņluņs par izstādi saka: „Mūsu māksla rodas no tīras sirds, un mūsu darbs atspoguļo mūsu pašu pieredzēto. Māksla spēj ievērojami ietekmēt cilvēku domu gaitu, un tai ir tieša saikne ar cilvēka morāli un to, kā tās abas mijiedarbojas.”

Izstāde apskatāma līdz 1. martam.

Norises laiks: 07.02.2014. 16:00 - 01.03.2014. 12:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV