Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Pasākumi

29
Janvāris
Trešdiena
12:00

Jāņa Andra Oša gleznu izstāde "Tīreļi, purvi un dumbrāji"

Talsu muzejs
Kareivju iela 7, Talsi, LV-3201

No 29. janvāra līdz 2. martam Talsu muzejā apskatāma Jāņa Andra Oša gleznu izstāde "Tīreļi, purvi un dumbrāji"

Savu septiņdesmito jubileju mūsu izcilais mākslinieks-novadnieks, Latvijas Mākslas akadēmijas Vides mākslas katedras vadītājs profesors Jānis Andris Osis pagājušā gada oktobrī atzīmēja Rīgas galerijā „Daugava” ar Latvijas purvu gleznojumu kolekciju; par izstādes „reklāmas seju” kļuva tieši muzeja krājuma darbs „Tīrelis pavasarī”.

Līdz 2. martam izstāde nu ir Talsu muzeja Izstāžu zālē, kur ļoti labi var nolasīt gleznotāja iedvesmas elementus no purvāju pasaules: akaču spožās acis, kurās spoguļojas debesu zilums, it kā nabadzīgo, bet krāsās tik mainīgo purvu augu valsti, laimīgo vientulības izjūtu, ko sniedz puvu plašie klajumi līdz pašai pamalei... Taču izstādē ir daļa darbu, kuros var redzēt, ka purvu elementi ir radoši „pārstrādāti” Jānim Andrim Osim raksturīgajās faktūru kompozīcijās, klāt pievienojot īpaši smalku purvu krāsu kolorītu vai līdz filozofiskam vispārinājumam attīrītu domu ( „Vientuļnieks” ). Blīvs, naturāls reālisms izstādē veiksmīgi savienojas ar jaunajām kvalitātēm, ko māksliniekam sniegusi šī ieiešana dabā.  

    

Norises laiks: 29.01.2014. 12:00 - 02.03.2014. 12:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV