Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Pasākumi

4
Februāris
Otrdiena
12:00

Tukuma invalīdu dienas centra „Saime” apmeklētāju darbu izstāde

Audēja darbnīca
Tidaholmas iela 3 Tukums, LV-3101

No 4. februāra līdz 15. martam Audēju darbnīcā skatāma invalīdu dienas centra "Saime" 15 gadu pastāvēšanai veltīta apmeklētāju darbu izstāde.

Izstādes centrā ir stelles, jo pateicoties Audēju darbnīcas darbinieku un Tautas lietišķās mākslas studijas „Durbe” dalībnieču atsaucībai un praktiskajiem padomiem ir tapuši krāšņi grīdas celiņi. Izstādītas gan  zīmētas, gan izšūtas, gan arī no pogām un pērlītēm darinātas gleznas. Plaši pārstāvēti dažādas sarežģītības pakāpes adījumi un tamborējumi no vienkāršām zeķēm un cimdiem līdz adītiem un izšūtiem spilveniem. No dažādiem audumu gabaliņiem tapušas krāšņas somiņas, spilvendrānas, priekšauti un virtuves cimdiņi. „Saimes” kungi ir ne mazāk talantīgi un darbīgi - virpoti svečturi, ar rokām gatavoti ķeblīši uz kuriem var apsēsties un  uzspēlēt no koka gatavotu spēli Riču-raču.

Vienā izstādē nav iespējams parādīt visus dienas centra apmeklētāju darbus, tā ir tikai maza daļa, kuru radījuši cilvēki ar dažādām veselības problēmām. Der atcerēties, ka šie darinājumi tapuši smagā darbā, jo katram no autoriem ir kāda saslimšana, kura liedz iecerēto realizēt ātri un viegli. Invalīdu dienas centra „Saime” apmeklētāju izgatavotie mākslas darbi ir plānota rehabilitācijas procesa rezultāts. Panākt funkcionālo spēju uzlabošanos cilvēkam ar īpašām vajadzībām var tikai sabalansēti attīstot, trenējot fiziskās spējas, garīgās spējas, sīko motoriku, pašaprūpes spējas un sociālās iemaņas. 

Norises laiks: 04.02.2014. 12:00 - 15.03.2014. 12:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV