Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Pasākumi

30
Janvāris
Ceturtdiena
12:00

Izstāde „Tautas apģērbs un mode”

Valkas novadpētniecības muzejs
Rīgas iela 64, Valka

No 30. janvāra līdz 29. martam Valkas novadpētniecības muzeja izstāžu zālē apskatāma izstāde „Tautas apģērbs un mode”. Tā  ir bagāta ar informāciju un interesantiem eksponātiem. 

Izstāde sniedz ieskatu nepārtrauktajā un mūžam mainīgajā mijiedarbībā starp tradicionālo un moderno latviešu tautas apģērbā – līdzās tautiskam apģērbam parāda arī attiecīgā laikmeta modes tērpus.

Izstādes ceļojošajā daļā – planšetēs – saturiski izsekots tautas apģērba un modes tendencēm no 12. gadsimta līdz 20. gadsimtam. To atdzīvina gan Grundzāles pagasta „Jaunbemberu” kapulaukā atrastās 13.–14. gadsimta senlietas: rotas un iedzīves priekšmeti; gan tautas tērpi, gan sieviešu un vīriešu apģērbs – kleitas, blūzes, mēteļi, uzvalki, apavi un aksesuāri: somas, rotas, jostas un citi Valkas novadpētniecības muzeja krājuma priekšmeti.

Izstādes apmeklētāji varēs uzzināt ne tikai par tautas tērpa attīstību, tā nēsāšanas tradīcijām, bet arī pārliecināties, cik dažāds kopumā var būt ikdienā valkājams apģērbs un stila elementi, kas raksturo latviešu modi.

Ieejas maksa: EUR 0,71; pensionāriem, studentiem, skolēniem EUR 0,28.

Norises laiks: 30.01.2014. 12:00 - 29.03.2014. 12:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV