Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Pasākumi

10
Februāris
Pirmdiena
12:00

Intas Dobrājas gleznu izstāde

Galerija Jēkabs
Jēkaba iela 26/28, Rīga

No 10. februāra četru nedēļu garumā mākslas galerijas "Jēkabs" telpās būs skatāma atzītās mākslinieces Intas Dobrājas personālizstāde. 

Tajā eksponētie darbi radīti pēdējā gada laikā. Arī šajā izstādē Inta Dobrāja priecēs savas mākslas cienītājus ar sievišķības izsmalcinātajām un noskaņu pilnajām kluso dabu un ziedu kompozīcijām.Intas Dobrājas darbi top lēni. Māksliniece rūpīgi izstrādā un pārdomā katru detaļu, lai radītu harmoniskas, bet tajā pašā laikā vitalitāti caurstrāvojošas gleznas, tāpēc iespēja mākslinieces daiļradi novērtēt plašākai publikai izstādes formātā nerodas bieži. 

Intas Dobrājas glezniecībā nav vērojami krasi lūzuma punkti vai kardināla izteiksmes līdzekļu maiņa. Caur šo pastāvību māksliniecei izdevies pilnveidot savu daiļradi un izkopt meistarību līdz perfekcijai, radot Latvijas mākslas ainā unikālu, tikai autorei raksturīgu rokrakstu. 

Intas Dobrājas darbos virmo sievišķā enerģija, kas atklājas līdzsvara pilnos figurālos darbos, apgarotos aktos, izstrādātās ziedu un ikdienišķo priekšmetu kluso dabu kompozīcijās, radot pārlaicīgas skaidrības sajūtu. Liriskais miers un nosvērtība apvienojas ar smalku zīmējumu, telpas, plastiskas formas un izteiktas tonalitātes izjūtu.

Norises laiks: 10.02.2014. 12:00 - 01.03.2014. 12:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV