Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Pasākumi

27
Janvāris
Pirmdiena
12:00

Latvijas vēstniecības nams Alice Pike Barney Studo House Vašingtonā

Rīgas Jūgendstila muzejs
Alberta iela 12 (ieeja no Strēlnieku ielas), Rīga

No 27. janvāra līdz 20. martam Rīgas Jūgenstila centrā skatāma fotoizstāde "Latvijas vēstniecības nams Alice Pike Barney Studo House Vašingtonā". 

Fotoizstāde "Latvijas vēstniecības nams Alice Pike Barney Studo House Vašingtonā"(ASV) atklāj Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas gadu Rīgas Jūgendstila muzejā, kā arī aizsāk Rīgas Jūgendstila centra iecerēto aktivitāšu ciklu par Latvijas vēstniecību namiem ārvalstīs. 

Izstāde tapusi kā unikāls sadarbības projekts starp Latvijas vēstniecību ASV, Smitsona institūtu (Smithsonian Institution) un Rīgas Jūgendstila centru. 

Izstādē būs iespēja iepazīt nozīmīgu vēstures pieminekli – filantropes un gleznotājas Alises Paikas – Bārnijas studijas ēku. Kā kultūrvēstures piemineklis šī ēka iekļauta Kolumbijas Vēsturisko vietu nacionālajā reģistrā. Namu sāka celt 1902. gadā pēc ievērojamā arhitekta Vedija Batlera Vuda (Waddy B. Wood) projekta un pabeidza 1903. gadā. Ēku tās īpašniece Alise Paika Bārnija (1857 – 1931) bija iecerējusi un plaši izmantoja Vašingtonas kultūras dzīves norisēm – namā notikuši koncerti, teātra izrādes, bieži viesojušies pazīstami kultūras darbinieki, mākslinieki, diplomāti un politiķi. 

Norises laiks: 27.01.2014. 12:00 - 20.03.2014. 12:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV