Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Pasākumi

2
Maijs
Piektdiena
18:00

Mīlas valši

Baltais flīģelis
Šveices iela 19, Sigulda, LV-2150

2.maijā plkst. 18:00 Siguldas koncertzālē Baltais flīģelis uzstāsies Latvijas Radio koris ar koncertprogrammu „Mīlas valši”.

Šo lirisko kamermūzikas koncertu tā veidotāji piesaka ar mīlestības vēstuli, ko 1856. gada maijā Johanness Brāmss (viņam 23) rakstījis Klārai Šūmanei (viņai 36): „Es vēlos, kaut varētu rakstīt Tev tikpat maigi, kā es Tevi mīlu un izteikt visu labo, ko novēlu Tev. Tu esi tik bezgalīgi dārga man, dārgāka nekā es spēju izteikt... Raksti man jauku vēstuli jo drīz. Tavas vēstules ir kā skūpsti.”

Avots, kas ņemts par pamatu programmai “Mīlas valši”, iedvesmojis arī komponistu Arturu Maskatu sacerēt mūziku viņa skolas dienu iemīļotākajiem Imanta Ziedoņa mīlestības dzejoļiem. Programmā līdzās Johannesa Brāmsa melodijām dzirdēsim ne tikai Jura Ābola skaniskās izjūtas pēc franču renesanses dzejas un Ērika Ešenvalda romantisko eņģeļu spārnu vēdas, bet arī Pētera Butāna mūziku, ko iespaidojušas Čaka 30. gadu Rīgas krogu trakulīgās noskaņas. 

Biļetes iespējams iegādāties "Biļešu paradīze" kasēs, cena: 10.00 - 12.00 euro.

Norises laiks: 02.05.2014. 18:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV