Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Pasākumi

1
Marts
Sestdiena
17:00

Duduka, Hanga un Kvarteta satikšanās

Liepājas Promenāde
Liepājas Promenāde, Liepāja

1.martā plkst 17.00 Liepājas viesnīcas Promonāde Hika zālē koncertcikla "Iededz gaismu" ietvaros Duduka, Hanga un Kvarteta satikšanās.

Piedalās - Raimonds Tiguls – hangs, Ainars Šablovskis – duduks, Iveta Romancāne – soprāns un Sinfonietta rīga Stīgu kvartets(Kristiāna Šīrante - I vijole, Agnese Kanniņa-Liepiņa -  II vijole, Artūrs Gailis – alts, Kārlis Klotiņš – čells

Repertuārs: Raimonds Tiguls Jaundarbs - hangam, dudukam, balsij un stīgu kvartetam (2013), Filips Glāss 2. stīgu kvartets Company (1983), Gija Kančeli Night Prayers kvartetam un skaņu ierakstam (1995).

Duduks tiek uzskatīts par armēņu tautas instrumentu, taču ir ļoti populārs arī Gruzijā. Viesojoties šai zemē, Raimondam Tigulam radās ideja par skaņdarbu, kurā savienotos austrumnieciskā duduka, viņa paša plaukstām spēlētā idiofona hanga un Sinfoniettas kvarteta tembri, veidojot ambientu kosmopolītiski folklorisku skaņdarbu, kurā saaustos Eiropas senās (stīgu kvartets) un jaunās (Šveicē radītais hangs) skaņveides tradīcijas ar Gruzijas neatkārtojamo, taču eiropieša ausij vēl saprotamo austrumnieciskumu. Līdzās austrumu dudukam, eiropas stīgām un hangam pievienosies arī cilvēka balss – Latvijas Radio kora dziedātāja Iveta Romancāne.

Biļešu cenas: 7.00 €  

Norises laiks: 01.03.2014. 17:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV