Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

Pasākumi

1
Februāris
Sestdiena
12:00

No Silmaču saimes galda līdz Indrānu pirtiņai

Eduarda Smiļģa teātra muzejs
E.Smiļģa iela 37/39, Rīga, Latvija, LV-1002

Līdz 1. septembrim Eduarda Smiļģa teātra muzejā apskatāma izstāde "No Silmaču saimes galda līdz Indrānu pirtiņai" .

Izstāde "No Silmaču saimes galda līdz Indrānu pirtiņai" ir teatrāls risinājums, kā arī stāsts par Rūdolfa Blaumaņa lugu iedzīvinājumu dažādos Latvijas teātros laika gaitā. Izstādē ikviens varēs sajust Blaumaņa lugu iestudējumu atmosfēru.

Teātra muzejā jauniešus un skolotājus gaida interaktīvā programma "Blaumaņa atvilktnē", kas ir veidota, jauniešiem aktuālā veidā risinot trīs tēmu lokus - Blaumanis, teātris, mīlestība. Programmā, kas ir palīgs skolotāju darbam, tiek aplūkota gan Ādolfa Alunāna, Rūdolfa Blaumaņa un Raiņa daiļrades saistība, gan raksturots un analizēts Gustava Freitāga drāmas teorijas iespaids uz Rūdolfa Blaumaņa dramaturģiju. Tāpat arī tiek runāts par paša dramaturga režijas mēģinājumiem teātros un aktiera gaitām Ērgļos. Spēlē "Runājošie rekvizīti" var iejusties Rūdolfa Blaumaņa tēlu pasaulē, uzminēt lugas varoņa vārdus un atrast pareizā dialoga fragmentu. Jaunieši uzzinās interesantus faktus, kā arī iegūs emocionāli piesātinātu pieredzi un apziņu, ka Blaumaņa lugas ir mūsu ikviena un kopējais kultūras mantojums. Interaktīvās programmas veidošanā izmantoti Rakstniecības un mūzikas muzeja Rakstniecības, teātra un mūzikas kolekciju krātuves materiāli un Latvijas teātru rekvizīti.

Programmas garums 1 stunda 40 minūtes, ieejas maksa 1.42 EUR no personas.

Norises laiks: 01.02.2014. 12:00 - 01.09.2014. 12:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV