Trešdiena, 01.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ziedonis;

Pasākumi

1
Februāris
Sestdiena
12:00

Latgales reģiona mākslas skolu absolventu darbu izstāde

Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs
Mihaila ielā 3, Daugavpils, LV-5401, Latvija

No 1. februārā līdz 4. aprīlim Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā ir apskatāma Latgales reģiona mākslas skolu absolventu darbu izstāde.

Latgales reģiona mākslas skolu absolventu darbu izstāde ir sava veida atskaite par Latgales mākslas skolu veikumu un pienesumu savam novadam un reģionam, kā arī iespēja citiem novērtēt un apskatīt autora pirmo lielāko patstāvīgo darbu viņa mākslas karjeras sākumā.

Latvijas kultūrā Latgales novads ir izsenis bagāts ar savām tradīcijām - katrā sētā vienmēr bija dzirdamas mūzikas skaņas, pazīstamas saimniecības priekšmetu darināšanas tradīcijas, rotājumu un sētas identitātes apzīmējumu (vietzīmju dizaina) izstrāde, reliģisko gleznu darināšanas kultūra. Viss tas ir veidojis Latgales vēsturi, kura papildina amatniecības un dizaina attīstības vēsture. Turpinot kultūrvēsturiskās tradīcijas, Latgale ienes savdabīgu skatījumu uz mūsdienu notikumiem un dabas, reliģijas atspoguļojumu kultūrā.

 

Norises laiks: 01.02.2014. 12:00 - 04.04.2014. 12:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV