Trešdiena, 01.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ziedonis;

Pasākumi

1
Janvāris
Trešdiena
12:00

Ilgvara Zalāns "Tilti"

Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs
Mihaila ielā 3, Daugavpils, LV-5401, Latvija

No 1. janvāra Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā skatāma Ilgvara Zalāna personālizstāde "Tilti".

Tilti, kas savieno un šķir, kas paver jaunas pasaules un jaunas iespējas saņemt drosmi un droši doties pie vēl nezināmā izzināšanas. Šis ir mākslinieka Ilgvara Zalāna pēdējo gadu dzīves stila raksturojums - prasme pārmest tiltu no rietumu dzīvesveida uz austrumiem, iedzīvināt tajā krastā ieraudzīto spilgto gaismu, krāsu prieku, neparastos vaibstus, faktūru raupjumu, pārmest tiltu skatītājam, lai dalītu pārdzīvotos mirkļus audeklos ietilpinātās izjūtās.

Ziedu stāsti, kas iekļauti izstādē, ir krāsas pārsātināti, trauksmaini risināti, uzsvars tajos likts uz sajūtām par ziedu, uz prieku par ieraudzīto, uz sajūsmu par Radītāja darbu. Krāsa un faktūra ir pievilcīgais, piesātinātais spēks, kas palīdz izprast un iemīlēt mākslinieka gleznas.

Jūras spēks un varenība - pietāte neapjausta pārspēka priekšā - pārsteidz skatītāju, savukārt ostas ūdeņu niansētais, gludais, plāni caurspīdīgais melnums šķiet norimis tikai uz mirkli.

Dažādas noskaņas, dažāds redzējums, mainīgs un piesātināts, gluži kā mākslinieka vienmēr neparastie ceļojumi – tāda ir arī Ilgvara Zalāna trauksmainā glezniecība izstādē Tilti.

Norises laiks: 01.01.2014. 12:00 - 04.04.2014. 12:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV