Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Pasākumi

22
Februāris
Sestdiena
12:00

Visupirms es esmu mākslinieks. Jaņa Rozentāla dzīves telpa

Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejs
Alberta iela 12–9, Rīga

No 22. februāra līdz 12. martam Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejā apskatāma izstāde „Visupirms es esmu mākslinieks. Jaņa Rozentāla dzīves telpa”.

Ikviena cilvēka dzīves telpa par tās saimnieka personību var pastāstīt ļoti daudz. Raksturs, dzīves stils, profesija, intereses, personības īpatnības – par to un vēl daudz ko citu mēs varam uzzināt, kad ienākam pat gluži sveša cilvēka mājās.

Arī Jaņa Rozentāla spilgto un mākslinieciski daudzpusīgo personību varam labāk izprast, ielūkojoties viņa dzīves telpā. Dažādos laikposmos viņš ir mitinājies dažādās pilsētās, atšķirīgi ir bijuši dzīves apstākļi, taču allaž viņa mājas, dzīvokļi un darbnīcas ir bijušas ne tikai ikdienas mitekļi vai darbavietas, bet arī Rozentāla mākslas stila un uzskatu atspoguļotājas. Par to liecina gan laikabiedru atmiņas, gan fotouzņēmumi, bet visvairāk – līdz mūsdienām saglabātais Rozentālu ģimenes dzīvoklis Rīgā, Alberta ielā 12–9.

Izstādē fotogrāfijas stāsta par notikumiem un cilvēkiem vairāk nekā simts gadu garumā, kur „katram cilvēkam ir sava dāvana, sava Dieva dzirkstele, bet jāsavienojas dažādiem apstākļiem un atgadījumiem, jāattīstās daudzējādām īpašībām, lai dzirkstele spētu iedegties par gaišu liesmu, un tad dzīve ir garš, raibs sapnis, un laimīgs, kam viņa ir arī jauks sapnis!” (J. Rozentāls).

Norises laiks: 22.02.2014. 12:00 - 12.03.2014. 12:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV