Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Pasākumi

17
Aprīlis
Ceturtdiena
19:00

Dzejniece. Mirdzas Ķempes mīlestība

Kultūras pils Ziemeļblāzma
Ziemeļblāzmas iela 36, Rīga

17. aprīlī plkst. 19:00 Kultūras pilī Ziemeļblāzma būs skatāma izrāde "Dzejniece. Mirdzas Ķempes mīlestība".

Izrādē par kādreiz leģendāro Tautas dzejnieci savienoti fakti no viņas dzīves, dzejas motīvi, dokumentāli kinokadri un Edgara Makena speciāli rakstītas dziesmas, kam pavadījumu ieskaņojusi grupa „Gaujarts”: Edgars Mākens (klavieres), Edgars Šubrovskis (basģitāra), Ģirts Šolis (ģitāra/sitamie instrumenti).

„Dzejniece. Mirdzas Ķempes mīlestība” ir Viļņa Vēja lugas atkārtots uzvedums. 2011/2012 gada sezonā tā bija skatāma Nacionālā teātra Aktieru zālē ar nosaukumu „Īsie zibsnīgie mirkļi”.

Vienas sezonas laikā pirmais iestudējums paspēja piesaistīt gan ievērojamu skatītāju uzmanību, gan cildinošas teātra kritiķu atsauksmes, tika nominēta vairākām Spēlmaņu nakts balvām.  Atzinīgi novērtēts jaunā režisora Ģ. Šoļa darbs, autora V. Vēja dramaturģiskais materiāls un īpaši izcelta R. Vazdikas aktierspēle Mirdzas Ķempes lomā.

Darbība notiek 50. gados, kad Mirdza Ķempe ir, kā pati izteikusies „ne jauna, ne veca”, bet vientuļa un jau sacerējusi testamentu. Negaidīti viņas mājās un arī dzīvē ienāk Linards Naikovskis – izskatīgs jauns cilvēks, kurš drīz vien kļūst par dzejnieces vīru. Viņam izveidojas saspīlētas attiecības ar Ķempes uzticamo šoferi Žani, un arī sarežģījumi laulības dzīvē nav tālu...

Lomās: Raimonda Vazdika, Andris Bulis, Ģirts Šolis .

Biļetes iespējams iegadāties biļešu serviss kasēs, cena : 7.00 - 10.00 €.

Norises laiks: 17.04.2014. 19:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV