Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Pasākumi

25
Aprīlis
Piektdiena
19:00

Yundi

Lielā Ģilde
Amatu 6, Rīga, LV-1050

25. aprīlī plkst. 19:00 Lielā Ģilde uzstāsies 14. Šopēna Starptautiskā pianistu konkursa laureāts Yundi (klavieres, Ķīna) . Programmā – Bēthovens, Šopēns, Šūmanis.

Pazīstamā ķīniešu mūziķa Jundi (jau kādu laiku tā sevi dēvē pianists Jundi Lī) mākslā ir sastapušies Austrumi un Rietumi. Viņa vārdu laikam gan zina ikviens no 1 351 miljarda Ķīnas iedzīvotājiem. Kopš 2000. gada, kad Jundi kļuva par pirmās prēmijas laureātu Starptautiskajā Šopēna pianistu konkursā Varšavā, viņu ir iemīļojuši klausītāji arī citās pasaules valstīs.

Toreiz Jundi bija tikai 18 gadi, kad viņš kļuva par visjaunāko laureātu Šopēna konkursa vēsturē un par pirmo ķīniešu pianistu, kas uzvarējis šajā konkursā, turklāt pirmo vietu iegūstot pēc 15 gadiem, kad tā netika piešķirta nevienam. Šopēna biedrība dāvāja viņam speciālbalvu par polonēzes labāko atskaņojumu. Jundi uzvara izvērtās sensācijā, kurai līdzīgas nav bijis.

Šopēns atnesa jauneklim slavu un kļuva par svarīgāko komponistu mākslinieka repertuārā. Šopēna mūzika arī mudināja viņu tālākām studijām. Strādnieku ģimenē uzaugušais Jundi klavierspēli bija mācījies Ķīnā, taču pēc uzvaras konkursā vēl sešus gadus slīpēja savu meistarību Vācijā, Hanoveres Mūzikas un teātra augstskolā.

Biļetes iespējams iegādāties biļešu serviss kasē, cena : 7.00 - 45.00 euro.

Norises laiks: 25.04.2014. 19:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV