Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Pasākumi

23
Aprīlis
Trešdiena
19:00

Rokopera "Junona un Avoss"

Rīgas Kongresu nams
K.Valdemāra iela 5, Rīga, LV-1010

23. aprīlī Rīgas Kongresu namā būs skatāma rokopera "Junona un Avoss".

2009. gada vasarā Alekseja Ribņikova teātris uzveda jaunu rokoperas „Junona un Avoss“ iestudējumu, kas bija ļoti veiksmīgs. Alekseja Ribņikova pilnā autorversija bija vērsta uz to, lai atjaunotu rokoperas autoru sākotnējo ieceri.

Rokoperas sižets ir balstīts uz reāliem notikumiem un ir veltīts Krievijas valsts darboņa Nikolaja Petroviča Rjazanova (Николай Петрович Резанов) braucienam uz Kaliforniju 1806. gadā. Kalifornijā viņš satika jauno Končitu Argueljo (Konchita Argueljo), Sanfrancisko gubernatora meitu, ar kuru viņš saderinājās. Lai iegūtu atļauju precībām ar katolieti, Rjazanovam bija jādodas atpakaļ uz Krieviju, Sankt-Pēterburgu, pie imperatora. Taču atpakaļceļā viņš smagi saslima un mira. Končita neticēja sava līgavaiņa nāvei, un skumjo ziņu viņa saņēma tikai 1842. gadā. Pēc tam Končita devās uz klosteri, kur arī nomira.

Končitas un Rjazanova simboliskā atkal satikšanās notika divus gadsimtus vēlāk. 2000. gada rudenī Kalifornijas šerifs atveda uz Krasnojarsku zemi un rozes no Končitas kapa, lai guldītu tās pie baltā krusta, kura vienā pusē ir rakstīts „Es nekad tevi neaizmirsīšu “ un otrā „Es nekad tevi neredzēšu “ – rokoperas slavenākās balādes vārdi. 

Biļetes iespējams iegādāties biļešu serviss kasē, cena : 21.34 - 64.03 euro.

Norises laiks: 23.04.2014. 19:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV