Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Pasākumi

27
Februāris
Ceturtdiena
12:00

Saules apmirdzētie II

Latvijas Mākslinieku savienības galerija
11. Novembra krastmala 35, Rīga

Latvijas Mākslinieku savienība līdz 10.aprīlim aicina apmeklēt LMS muzeja kolekcijas izstādi „Saules apmirdzētie II” Latvijas Mākslinieku savienības galerijā.

Izstāde „Saules apmirdzētie II” ir Latvijas Mākslinieku savienības muzeja izstāžu cikla „Saules apmirdzētie” otrā ekspozīcija, kurā vērojami 20.gs.70.- 80.gadu mākslinieku aktīvie meklējumi glezniecības dimensiju paplašināšanā. Katrs autors kā personība ir atšķirīgs, un katrs ar savu glezniecības valodu un sižetiem.

LMS muzeja izstāžu cikla „Saules apmirdzētie” mērķis ir parādīt 20. gs. 60.-80.gadu augstvērtīgo darbu māksliniecisko kvalitāti un glezniecības atšķirīgo stilistiku. 

Izstādē redzama dažādo autoru savdabīgā krāsu izvēle un tonalitāte, formu stilizācija un dabas dažādā interpretācija. Ekspozīcijas daudzveidīgajā autoru klāstā, aizraujoši ir vērot gleznotāju dažādās tonālās izteiksmes: Induļa Zariņa sulīgo kolorītu, Ivara Heinrihsona abstrakti ekspresīvās kompozīcijas ar vienotas krāstoņu gammas niansēm, Birutas Delles paralēlo realitāti sirreālistiskā stilistikā un Valdas Mežbārdes mākslīgo realitātes stīvinājumu.

Norises laiks: 27.02.2014. 12:00 - 10.04.2014. 12:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV