Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

Pasākumi

15
Marts
Sestdiena
12:00

Jevgēnija Petrova personālizstāde “Petrova suņi”

Rīgas mākslas telpa
Kungu iela 3, Rīga, LV-1050

No 15. marta līdz 27. aprīlim Rīgas Mākslas telpā būs apskatāma Ukrainas laikmetīgā mākslinieka Jevgēnija Petrova personālizstāde “Petrova suņi”.

Izstādes “Petrova suņi” ietvaros skatītājiem tiek piedāvāts iepazīties gan ar agrākos gados, gan īpaši šai izstādei radītiem mākslinieka darbiem. Lielākā daļa darbu ir izpildīti akvareļa tehnikā, bet šajā izstādē ir eksponētas arī atsevišķas skulptūras un eļļas gleznas.

Pēc Jevgēnija Petrova domām „suns, kurš izrauts no ikdienas dzīves konteksta, pārvēršas patstāvīgā personībā. Visbiežāk es gleznoju klaiņojošus un cīņu suņus. Ģimenēs dzīvojošiem suņiem vienmēr ir kāda cerība, tiem nav attīstījies pašsaglabāšanās instinkts un trūkst ielas suņiem raksturīgās “pārdzīvojumu” pieredzes. Klaiņojošie suņi ir adaptējušies dzīvei vienaldzības un cietsirdīgas attieksmes apstākļos, tie paļaujas vienīgi uz saviem instinktiem un  izdzīvošanas nolūkos nereti apvienojas baros.”   

Petrova darbos suņi var būt gan galvenie, gan otrā plāna varoņi, bet tie vienmēr ir notikuma dalībnieki. Mākslinieks neattēlo suņus kā cilvēkus un otrādi. Viņš fiksē apstākļus, kādos suns iekļūst situācijā, kuru radījis vai izprovocējis cilvēks. Tās var būt cīņas bez noteikumiem, katastrofas, pakaļdzīšanās vai spēle. Ļoti bieži scenāriji ir nežēlīgi, negodīgi un necilvēcīgi. Un suns ir suns. Tas kalpo savam saimniekam pat esot tuvu savai bojāejai.

Norises laiks: 15.03.2014. 12:00 - 27.04.2014. 12:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV