Trešdiena, 01.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ziedonis;

Pasākumi

1
Februāris
Sestdiena
12:00

Pilsēta- Telpa- Māksla

Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs
Mihaila ielā 3, Daugavpils, LV-5401, Latvija

No 1. februāra līdz 4. aprīlim Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā sektorā (C) apskatāma ceļojošā izstāde no Vācijas "Pilsēta- Telpa- Māksla".

Ja mēs ļaujam plenēra izstādes "Pilsēta- Telpa- Māksla" darbiem piepildīt mūsu sajūtas, mēs intuitīvi attālināmies no ‘brīvdabas glezniecības’ jēdziena un sāksam saprast to, ka šo mākslinieku tikšanās galvenais mērķis bija arhitektūras, vēstures, sociālās un garīgās ainavas telpiskās pieredzes nodošana. Sākotnēji tika aplūkoti sekojoši jautājumi: Vai iespaidīga arhitektūra traucēs iedomātajai telpai mākslinieka uztveres sajūtā un tādējādi aizkavēs radošo procesu? Vai mākslinieki spēj un vēlas izvairīties no arhitektūras nepārvaramā valdzinājuma, kas dominē pār visu pārējo, vai arī tas nozīmē, ka viņi ir spiesti atteikties no šīs tematikas?

No vienas puses, tematika "Pilsēta- Telpa- Māksla" sniedz zināmu brīvību, taču, no otras puses, tiek veidota tematiski saskaņota izstāde. Un vispār - vai eksistē augstāka līmeņa abstrakti kritēriji, kas, ja varētu tā teikt, nosaka pilsētas raksturu, neiesaistot arhitektoniskos elementus?

 

Norises laiks: 01.02.2014. 12:00 - 04.04.2014. 12:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV