Trešdiena, 01.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ziedonis;

Pasākumi

6
Marts
Ceturtdiena
12:00

Birutas Delles darbu izstāde

Cēsu Izstāžu nams
Pils laukums 3, Cēsis, Cēsu novads

​No 6.marta līdz 6.aprīlim Cēsu Izstāžu namā apskatāma gleznotājas Birutas Delles darbu izstāde. Eksponētie darbi ir daļa no mākslinieces 70 gadu jubilejas izstādes galerijā ‘’Daugava’’  janvārī. 

Reizē ar  izstādi tika atvērts mākslinieces  albums, tā sastādītāja un teksta autore ir mākslas zinātniece Anda Treija. Gleznotāja Biruta Delle ir liela savrupniece, sava ceļa gājēja. Mākslā viņa ienāk 1960. gados. Viņas vārds saistās ar leģendāro  kafejnīcu ‘’Kaza’’, kur toreiz pulcējās jaunie, daudzsološie dzejnieki, mūziķi, pantomīmas mākslinieki, režisori un gleznotāji, arī slavenā ‘’franču grupa’’ ar Maiju Tabaku, Imantu Lancmani, Bruno Vasiļevski, kuri jau studēja Mākslas akadēmijas vecākajos kursos, Biruta Delle bija tikko iestājusies akadēmijā, tātad jaunākā. Toreiz ‘’Kazā’’ tikās arī Imants Kalniņš, Māra Ķimele, Laima Eglīte un daudzas mums šodien zināmas personības.  Birutas Delles dzīve gandrīz bez atlikuma ir  veltīta  tikai gleznošanai, kā pati Delle saka – mālēšanai.

Norises laiks: 06.03.2014. 12:00 - 06.04.2014. 12:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV