Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Pasākumi

15
Marts
Sestdiena
12:00

Ilonas Jahimovičas antīko spogulīšu kolekcijas izstāde

Bauskas novadpētniecības un mākslas muzejs
Kalna iela 6, Bauska, LV 3901

No 15. martā līdz 13. maijam Bauskas novadpētniecības un mākslas muzejā apskatāma kolekcionāres un radio žurnālistes Ilonas Jahimovičas antīko spogulīšu kolekcijas izstāde.

Kolekcijas autore saka: „Spogulītim jābūt atrodamam katras dāmas rokassomiņā”.

Muzeja izstāžu zāle uz neilgu pārtaps par dāmas buduāru. Visa centrā, protams, būs spogulītis- šķietami vienkārša lietiņa, kas senatnē bija neatņemama dāmas buduāra sastāvdaļa. Spogulītis neapšaubāmi sevī glabā daudzu priecīgu un skumju acu atspulgus. Šie spogulīši ir piedzīvojuši gan romantiskus mirkļus, pucējoties pirms satikšanās ar mīļoto, gan vērojuši daudzu skaistuļu likteņus. Spogulis vienmēr bija, ir un paliek dāmu labākais draugs! Senatnē smalko dāmu rociņās greznojās patiesi izcili mākslinieku radīti dizaina darbi, kas iepriecinātu ne vienu vien mūsdienu sievieti.

Izstādē būs apskatāmi vairāk nekā simts spogulīši - rotāti ar emalju, smalkiem zīmējumiem, herbārijiem un pat īstiem tauriņiem. Kolekciju papildina arī porcelāna figūriņas, senas atklātnītes un litogrāfijas.

Norises laiks: 15.03.2014. 12:00 - 13.05.2014. 12:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV