Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Pasākumi

23
Marts
Svētdiena
12:00

Lielās dienas svinības

Latvijas Etnogrāfiskais Brīvdabas muzejs
Brīvības gatve 440, Rīga

Svētdien, 23. martā, Brīvdabas muzejs aicina uz pavasara saulstāvju svētkiem – Lielo dienu. Pavasara atnākšanas svētki tiks svinēti Gadatirgus laukumā. 

No 13.00 līdz 14.30 ar Lielās dienas svinēšanas tradīcijām iepazīstinās Launkalnes mūsdienu folkloras kopa „Rudzupuķe”. Pušķosim un iesvētīsim šūpoles, apdziedāsimies, piedalīsimies olu kaujās un izspēlēsim senās rotaļas. Apmeklētāji tiek aicināti ņemt līdzi pērnos Jāņu vainagus, dzīparus šūpoļu dekorēšanai, olas ziedošanai un ēšanai, kā arī pūpolu zarus veselībai.

No 14.30 līdz 15.30 kopā ar folkloras kopu „Rija” rotaļājoties, dziedot un dancojot modināsim zemi un priecāsimies par pavasara atnākšanu.

No plkst. 13.00 Priedes krogs apmeklētājiem piedāvās gardu bukstiņputru.

Visa pasākuma garumā būs iespēja šūpoties šūpolēs, krāsot olas sīpolu mizās, vizināties jāšus zirga mugurā, mēroties spēkiem koka olu ripināšanā, spēlēt senās koka spēles kopā ar Aldoni Baldiņu, kā arī Rūdolfa Drevinska vadībā izgatavot ekoloģiskos putnu būrīšus.

Pasākumā piedalīsies arī Brīvdabas muzeja amatnieki – tāsiķis Zvirbuļu Pēteris, pinēja Inta Lūse, adītāja Baiba Kabuce un pinumu meistars Juris Milčs.

Muzejā viesosies arī ziemeļnieku vilcējsuņi haskiji, bērniem būs iespēja izvizināties haskiju vilktā pajūgā.

Norises laiks: 23.03.2014. 12:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV