Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Pasākumi

27
Marts
Ceturtdiena
12:00

Jānis Deinats „Ainas/XI”

Latvijas Fotogrāfijas muzejs
Mārstaļu iela 8 (ieeja no Alksnāju ielas), Rīga

No 27. marta - 27. aprīlīm Latvijas Fotogrāfijas muzejā būs skatāma Jāņa Deinata izstāde „Ainas/XI”, kurā ietvertas divas jaunas fotogrāfiju sērijas, kas uzņemtas 2013. gadā.

Sērija ar nosaukumu „Ainas” atveido apdzīvotas vietas, ritmus, līnijas, cilvēku un arhitektūras mijiedarbību. Mākslas zinātnieks Ivars Runkovskis raksta: „Šī sērija vēsta, ka neredzamais varbūt ir būtiskāks par redzamo, ka tur – aiz šīs ikdienā vērojamās vizuālās „ādas” – slēpjas  kaut kas tikpat vientuļš, varbūt izmisis, ilgu pilns, samīļojams, kaut kas ļoti līdzīgs tam, kas mājo ikvienā no mums. Atbildes, kas palīdz saprast, kur un kāpēc mēs patiešām dzīvojam.”

Otra sērija „XI”, kura izstādīta muzeja 3. stāva zālē, atveido rakstus asfaltā, kuri skatītāju rosina saskatīt tēlus un figūras. „Mēs stāvam nevis uz zemes, bet uz zīmēm, mītiem, tēliem, stāstiem, pieņēmumiem, iztēles, pārsteigumiem, brīnumiem,” piezīmē Ivars Runkovskis.  

Norises laiks: 27.03.2014. 12:00 - 27.04.2014. 12:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV