Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Pasākumi

22
Marts
Sestdiena
12:00

Ir mūsu māsiņām dzintara rotas

Audēja darbnīca
Tidaholmas iela 3 Tukums, LV-3101

No 22. marta līdz 30. maijam Tukuma Audēju darbnīcā apskatāma Tautas lietišķās mākslas studijas "Durbe" 40. gadu jubilejas un Liepājas tautas lietišķās mākslas studijas "Zītars" 45. gadu jubilejas izstāde "Ir mūsu māsiņām dzintara rotas!". 

Izstādē apskatāmi TLMS "Durbe" audēju darinājumi dzintara krāsu noskaņās, kurus papildina Tautas lietišķās studijas "Zītars" no dzintara veidotas tautiskas rotas, kniepķeni, saktas.

Patlaban TLMS "Durbe" darbojas vairāk ka 30 dalībnieces, kuras ar saviem darbiem regulāri piedalās Tukuma novada un valsts lietišķās mākslas izstādēs, kā arī sniedz konsultācijas etnogrāfisko tērpu darināšanā, pēc pasūtījuma izgatavo tautastērpus, vimpeļus, karogus, kā arī citas tekstīlijas. Šajā studijā austie tērpi ieguvuši godalgotas vietas Dziesmusvētku skatēs. Šogad TLMS "Durbe" atzīmē savu 40. gadadienu.

Neatlaidīgi pētot senvēsturi un radot jaunas rotas, Tautas lietišķās mākslas studijas ,,Zītars” šajā gadā sagaida 45. gadadienu.

Dzintara meistari arī paši sev uzdod jautājumu – kas ir dzintars? Dārgakmens, simbols, nacionālais lepnums? Un atbilde var būt tikai viena. Jā, Baltijas jūras krastā, Kurzemes piekrastē dzīvojošiem tas noteikti ir mūsu dārgakmens un lepnums.

Norises laiks: 22.03.2014. 12:00 - 30.05.2014. 12:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV