Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Pasākumi

13
Aprīlis
Svētdiena
21:00

Eiroradio Pūpolsvētdienas koncerts

Rīgas Sv.Jāņa baznīca
Jāņa iela 7, Rīga, LV-1050

13. aprīlī plkst. 21:00 Sv. Jāņa baznīcā notiks pūpolsvētdienas koncerts, kurā izskanēs Jura Karlsona jaunā opusa „Mēnesgaismas dārzs” pasaules pirmatskaņojums.

Šis koncerts vienlaikus būs arī „Latvijas Radio 3 – Klasika” Eiroradio tiešraide, tālab to dzirdēs arī klausītāji Čehijā, Dānijā, Igaunijā, Lielbritānijā, Spānijā un Zviedrijā. Savukārt koncerta ieraksts vēlāk skanēs arī Austrālijā, Portugālē, Rumānijā un Vācijā.

Juris Karlsons atklāj, ka savu jaundarbu – meditāciju „Mēnesgaismas dārzs” soprānam, alta saksofonam un ērģelēm – rakstījis pēc izcilā latviešu saksofonista Arta Sīmaņa ierosinājuma: „Fakts, ka pirmatskaņojums iekļauts Pūpolsvētdienas koncertā Sv. Jāņa baznīcā, noteica arī visas kompozīcijas ieceri: Jāņa Poruka dzejas poētiskās tēlainības atainojumu pakāpeniski virzīt uz centrālo epizodi – korāli kā skaņdarba kulmināciju.”

Programmā iekļauta arī Ata Stepiņa Prelūdija un fūga par korāli „Dievs Kungs ir mūsu stiprā pils” ērģelēm, šobrīd pasaulē ļoti pieprasītā komponista Riharda Dubras darbs Ecce Dominus soprānam, saksofonam un ērģelēm, kā arī Aivara Kalēja Tokāta par korāli „Gods Dievam augstībā” ērģelēm. Līdzās latviešu komponistu darbiem Pūpolsvētdienas koncertā skanēs arī kaimiņzemes Igaunijas komponistes Gaļinas Grigorjevas „Lūgšana” (Molitva) saksofonam un ērģelēm.

Koncertā piedalīsies dziedātāja Gunta Davidčuka-Gelgote (soprāns), saksofonists Artis Sīmanis un ērģelniece Kristīne Adamaite.

Biļetes iespējams iegādāties biļešu paradīzes kasē, cena: 5.00 - 9.00 euro.

Norises laiks: 13.04.2014. 21:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV