Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Pasākumi

28
Marts
Piektdiena
12:00

Renē Koha un Viljama Vecela darbu izstāde „Atmiņu lāde”

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs
Alberta ielā 13, Rīga

No 28. marta līdz 25. aprīlim Latvijas Laikmetīgās mākslas centra (LMC) Ofisa galerijā skatāma vācu mākslinieku Renē Koha un Viljama Vecela darbu izstāde „Atmiņu lāde”. 

Renē Koha (René Koch) un Viljama Vecela (William Wetzel) darbi – instalācijas, zīmējumi un performatīvās intervences – tiek speciāli radīti katrai konkrētajai izstādīšanas vietai. Izstāde LMC Ofisa galerijā atspoguļo Rīgas pilsētu tās eiropeiskās vēstures kontekstā. Mākslinieki izmanto kultūras atmiņas mākslinieciskos tēlus un motīvus, kas apliecina vietas identitātes daudzveidīgo un pārnacionālo būtību. Vēsturiskie jūdu, kristīgās un pagāniskās mākslas motīvi viņu darbos akcentē to rašanās laikā pastāvošo savstarpējo mijiedarbošanos, krustošanos un savīšanos. Telpai īpaši veidotā (room-specific) instalācija ietver kā tiešas, tā netiešas atsauces uz Jaunajos laikos tapušo Johana Kristofa Broces etnogrāfisko zīmējumu, līdzās ar glezniecību romiešu katakombās, kā arī Toras ruļļu atribūtiku, baznīcu freskām un arhitektūras  elementiem.

LMC Ofisa galerija ir atvērta katru darba dienu no plkst. 12.00 līdz 18.00; izstādes apskatāmas bez maksas.

Norises laiks: 28.03.2014. 12:00 - 25.04.2014. 12:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV