Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Pasākumi

1
Maijs
Ceturtdiena
12:00

Latvieša koferis

Stūra mājā
Brīvības iela 61, Rīga

No 1. maija līdz 19. novembrim Stūra mājā būs apskatāma izstāde „Latvieša koferis”.

Ļaužu izbraukšana no Latvijas ir notikusi daudzos lielos viļņos, kurus caur individuāliem stāstiem un cilvēku pieredzi paredzēts atspoguļot izstādē. Galvenais izstādes simbols ir koferis. Kofera piepildīšana ir aizbraucēju pēdējā izvēle un izšķiršanās par vērtībām – ko ņemt līdzi un ko atstāt. Latviešiem ļoti bieži tas, kas palika ārpus kofera, tika atstāts un zaudēts uz visiem laikiem. Izstādes mērķis ir parādīt, ko tad latvieši liek savos koferos, dažādu iemeslu dēļ atstājot dzimto zemi. Izstādes fokusā būs priekšmeti, kas izstāstīs stāstu ar savu īpašnieku atmiņu, vēsturisku fotogrāfiju, video un audio materiālu, datorgrafikas un animācijas palīdzību. Apmeklētāji tiks uztverti ne tikai kā pasīvi vērotāji no malas. Arī viņiem tiks lūgta atbilde uz jautājumu – ko tu ņemtu līdzi, ja rīt būtu jāatstāj Latvija uz nezināmu laiku? 

Visu izstāžu apmeklējums - 5 EUR. Pensionāriem, skolēniem un studentiem - 2 EUR. Ģimenes biļete (2 pieaugušie, 2 bērni) - 10 EUR. Politiski represētajām personām, nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem, I un II grupas invalīdiem, bērniem līdz 7 gadu vecumam - bez maksas. 

Biļetes varēs iegādāties kasē Stūra mājas pagalmā.

Norises laiks: 01.05.2014. 12:00 - 19.11.2014. 12:00

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV